16.4.2014. Kokeile Harri Syrjäsen suussa sulavaa herkkureseptiä.
Piirakka
- 150 g sokeria
- 3 munaa
- 2,5 dl kuohukermaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 100g mantelijauhoja
- 4 raparperin vartta
- 2 rkl intiaanisokeria
Jäätelö
- 0,5 l hyvää vanilja jäätelöä
- 1 tl kardemummaa
Valmistusohje
Piirakka:
-sekoita yleiskoneessa sokeri, munat, kerma, jauhot taikinaksi
-kaada seos 2,5 dl uunin kestäviin annosvuokiin
-kuori raparperi ja leikkaa pätkiksi jotka mahtuvat pitkittäin vuokaan
-sirottele päälle intiaanisokeria ja paista uunissa 180 C 25 min. kunnes taikina on kypsää
Jäätelö:
Sulata hyvää vaniljajäätelöä sen verran että saat kardemumman sekoitettua joukkoon. Pakasta uudelleen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"