Vadelmapiirakka

Raikas vadelmapiirakka on elokuun ehdoton herkku.

Pohja

  • Valmis piirakkapohja

Täyte

  • Vaniljakiisseli
  • 5 dl maitoa
  • 1 vaniljatanko
  • 4 munankeltuaista
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 rkl maissisuurustetta
  • 25 g voita
  • 2 dl vadelmia
  • 175 g vaniljakiisseliä
  • 100 g voita
  • 100 g mantelijauhoa
  • 100 g sokeria
  • 2 kananmunaa

Valmistusohje

Halkaise vaniljatanko ja ja rapsuta siemenet kattilaan lisää myös tanko mukaan. Mittaa loput aineet myös kylmänä kattilaan. Kypsennä seosta liedellä kunnes se pulpahtaa muutaman kerran. Jäähdytä.

Vatkaa voista ja sokerista vaahto. Lisää mantelijauho sekä kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lopuksi lisää vaniljakiisseli seokseen ja kaada se piirakkapohjan päälle. Ripottele vadelmat viimeiseksi taikinan päälle. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat