Vadelmapiirakka
Raikas vadelmapiirakka on elokuun ehdoton herkku.
Pohja
- Valmis piirakkapohja
Täyte
- Vaniljakiisseli
- 5 dl maitoa
- 1 vaniljatanko
- 4 munankeltuaista
- 1,5 dl sokeria
- 2 rkl maissisuurustetta
- 25 g voita
- 2 dl vadelmia
- 175 g vaniljakiisseliä
- 100 g voita
- 100 g mantelijauhoa
- 100 g sokeria
- 2 kananmunaa
Valmistusohje
Halkaise vaniljatanko ja ja rapsuta siemenet kattilaan lisää myös tanko mukaan. Mittaa loput aineet myös kylmänä kattilaan. Kypsennä seosta liedellä kunnes se pulpahtaa muutaman kerran. Jäähdytä.
Vatkaa voista ja sokerista vaahto. Lisää mantelijauho sekä kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lopuksi lisää vaniljakiisseli seokseen ja kaada se piirakkapohjan päälle. Ripottele vadelmat viimeiseksi taikinan päälle. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka