Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Salmiakkista: Lauran Salmiakkimuiskut

Eps.3.Salmiakkiasta.LAURA
Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 11.10.2017 20:00

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannessa jaksossa Laura valmisti salmiakki-haasteessa herkullisia salmiakkimuiskuja.

Salmiakkinen suklaakakkupohja

  • 90 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1,25 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 0, 5 dl kuohukermaa
  • 2 rkl salmiakkimixeriä
  • vuokaspray

Salmiakkivaahto

  • 0,25 dl glukoosisiirappia
  • 0,75 dl salmiakkipippurikaramellirouhetta esim. Tyrkisk Peber-rouhetta
  • 0,25 dl sokeria
  • 0,25 dl vettä
  • n. 50 g tai 1,5 valkuaista
  • 0,5 rkl sokeria
  • 0,5 tl vaniljasokeria

Suklaakuorrute

  • 200 g taloussuklaata
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl lakritsi- tai salmiakkiströsseleitä

Valmistusohje

Salmiakkinen suklaakakkupohja

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Sekoita joukkoon myös kerma ja salmiakkimixeri. Vuoraa 20 cm x 30 cm vuoka leivinpaperilla, suihkauta päälle vuokaspraytä. Kaada taikina vuokaan. Paista laakeassa vuoassa 200°C n. 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Ota pyöreällä, halkaisijaltaan 5,5 cm muotilla kakkupohjasta 12 leivospalaa.

Salmiakkivaahto

Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi, lisää sokerit vähitellen. Mittaa kattilaan glukoosisiirappi, salmiakkirouhe, sokeri ja vesi, sekoita hyvin. Keitä 117 asteeseen sekoittamatta. Kaada liemi ohuena nauhana valkuaisten joukkoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes massa on jäähtynyt kädenlämpöiseksi. Laita massa pursotinpussiin, jossa on pyöreäpäinen, halkaisijaltaan 15 mm tylla. Pursota salmiakkivaahto kakkupaloille. Nosta leivokset jääkaappiin jähmettymään.

Suklaakuorrute​​​​​​​

Rouhi suklaa. Sulata ensin puolet suklaasta. Lisää loput suklaarouheesta ja sekoita, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Lisää öljy suklaan joukkoon ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöseksi. Kaada suklaa kapeahkoon, ylöspäin levenvään kulhoon tai esim. mukiin.

Tartu leivospohjaan ja kasta suklaaseen. Nosta ritilän päälle valumaan ja koristele strösseleillä. Siirrä muiskut jääkaappiin kovettumaan.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit