Koko Suomi leipoo: Annin Amerikan serkun banaanikakku
Koko Suomi leipoo -sarjan kahdeksannessa jaksossa leipurit toteuttavat leivontateltassa makumuiston joltain matkaltaan.
Pohja
- 3,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 2,5 dl sokeria
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl soodaa
- 2 tl kanelia
- ripaus suolaa
- 90 g Valio voita
- 200 g (2 kpl) banaania
- 2 kananmunaa
- 1 dl Valio täysmaitoa
Vaniljavanukas
- 1,5 dl sokeria
- 2 rkl maissitärkkelystä
- ripaus suolaa
- 3 dl Valio täysmaitoa
- 2 kananmunan keltuaista
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 tl vaniljauutetta
Keksit
- 60g Valio voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
- 2,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
Pursote
- 100 g Valio voita
- 300 g tomusokeria
- 200 g Valio maustamatonta tuorejuustoa
Lisäksi
- 2 banaania
- 100 g saksanpähkinöitä
- 1dl sokeria
- 0,5 dl vettä
- 50 g tummaa suklaata
- 2 dl Valio vispikermaa
Valmistusohje
Pohjaa varten sekoita isossa kulhossa kaikki kuivat aineet. Sekoita huoneenlämpöinen voi joukkoon sähkövatkaimella sekoittaen. Muusaa banaanit ja sekoita joukkoon. Lisää kananmunat ja viimeiseksi maito. Sekoita tasaiseksi ja kaada kolmeen noin 15cm halkaisijalla olevaan vuokaan. Paista 175 asteessa noin 20-25min. Anna jäähtyä.
Valmista vaniljavanukas laittamalla kattilaan sokeri, maissitärkkelys ja suola. Sekoita keskenään maito ja kananmunan keltuaiset, kunnes neste on tasaista. Kaada se hyvin sekoittaen kattilassa olevien kuivien ainesten joukkoon. Kuumenna, kunnes seos alkaa olla vähän paksumpaa ja vanukasmaista. Sekoita vaniljasokeri ja vaniljauute joukkoon. Laita jäähtymään.
Keksejä varten vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Tee lusikalla tai pursota pyöreän tyllan avulla noin 2cm halkaisijalla olevia kekoja leivinpaperin päälle. Keksit leviävät hiukan, joten jätä tilaa kekojen väliin. Paista 175 asteessa noin 15min ajan.
Valmista karamellisoidut pähkinät sulattamalla pannulla vesi ja sokeri. Kun seos on kuumaa, lisää kokonaiset saksanpähkinät sekaan. Pyörittele pähkinöitä seoksessa, kunnes ne saavat vähän väriä. Kaada kuuma seos leivinpaperin päälle jäähtymään. Kun pähkinät ovat jäähtyneet, rouhi terävällä veitsellä pieneksi.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi. Laita sekaan tomusokeri ja vaahdota. Lisää lopuksi tuorejuusto ja vatkaa nopeasti sekaisin.
Aloita kakun kasaaminen laittamalla ensimmäinen pohja kakkualustalle ja laita reunakalvo ympärille. Pursota voi-sokerikreemiä kakkupohjan reunoille niin, ettei mihinkään jää koloa. Keskelle tulee jäädä ympyrän muotoinen kolo. Levitä koloon vaniljavanukasta reilu kerros. Laita päälle banaanikuutioita ja keksimurua. Varmista, että reunojen pursotus on vähintään yhtä korkea kuin keskellä oleva täyte. Laita seuraava pohja päälle ja täytä samalla tavalla. Laita kolmas pohja päälle. Siirrä kakku kylmään. Temperoi suklaa (ensin lämmitys 48-50c, sitten jäähdytys 27-28c ja sitten vielä lämmitys 31-32c) ja valmista siitä viuhkamaisia koristeita pursottamalla. Siirrä koristeet kylmään jähmettymään. Ota kakku kylmästä. Levitä voi-sokerikreemiä kakun reunoille. Pursota kermavaahdosta kakun päälle huippuja. Laita karamellisoitua pähkinärouhetta kakun päälle pursotusten keskelle. Laita suklaaviuhkoja pystyyn pursotusten päälle. Murustele keksejä kakun reunoille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"