Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Mehevä mustikkakakku, Hennan resepti

Koko Suomi leipoo, jakso2, Henna
Hennan mehevä mustikkakakku.
Julkaistu 10.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kymmenennen kauden 2. jaksossa leivottiin fantasiakakkuja.

Kakkupohja

  • 4 kpl kananmunia
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoa
  • 0,5 dl perunajauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa

Valkosuklaa koristeet

  • 50 g valkosuklaata

Sitruunahillo

  • 2 kpl keltuaista
  • 1 kpl sitruunaa
  • 1 dl sokeria
  • 50 g voita

Mustikkarahkatäyte

  • 2 dl pakastemustikkaa
  • 150 g maitorahkaa
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 2 rkl tomusokeria

Kermavaahto

  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 1 kpl vaniljatanko
  • 1 rkl tomusokeria

Kokoaminen

  • 1,5 dl mustikkamehu
  • 400 g tuoreita pensasmustikoita

Valmistusohje

Kakkupohja

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele 20 cm irtopohjavuokaa niin, että saat leivinpaperin kiinnitettyä myös vuoan reunoille. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita huolellisesti ja kaada vuokaan. Paista uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia, varmista kypsyys esimerkiksi grillitikulla, jos puiseen tikkuun ei jää kakkua tökätessä taikinaa, on kakku kypsä.

Valkosuklaa koristeet

Temperoi valkosuklaa. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa noin 40 asteiseksi. Jäähdytä 27 asteiseksi ja lämmitä tarvittaessa uudelleen, mutta maksimissaan 29 asteeseen. Pursota pienellä pyöreällä tyllalla kuvioita leivinpaperille ja laita koristeet kovettumaan jääkaappiin.

Sitruunahillo

Sekoita kattilassa keltuaiset, sitruunan mehu, sitruunan kuorta, sekä sokeri. Lämmitä liedellä tasaisesti sekoitellen niin kauan, että seos paksuuntuu. Lisää voi ja sekoita kunnes voi sulaa joukkoon. Jäähdytä jääkaapissa.

Mustikkarahkatäyte

Lämmitä pakastemustikoita mikrossa ja murskaa niitä hieman. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mustikat ja maitorahka. Mausta tomusokerilla.

Kermavaahto

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja mausta vaniljatangon siemenillä ja tomusokerilla.

Kokoaminen

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kerros mustikkamehulla. Lisää väliin sitruunahilloa ja mustikkarahkatäytettä. Toista ja nosta viimeinen kakkupohja kanneksi. Siirrä kylmään. Kuorruta kakkua kermavaahdolla ja koristele tuoreilla pensasmustikoilla ja valkosuklaakoristeilla.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo