Mainos

Koko Suomi leipoo: Sweetcher-leivokset, Kati

koko_suomi_leipoo_s8_eps5_taidonnäyte_tehtävä_kati_02_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden viidennessä jaksossa leipurit pääsivät tekemään hybridileivonnaisen saksalaisista herkuista.

  • Kokonaisvalmistusaika: 2h 40min

Ainekset

  • Leivospohjat
  • 250 g voita
  • 4 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 6 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 0,75 dl kaakaojauhetta
  • 1 dl kuohukermaa
  • 6 kpl kananmunaa
  • 250 g pakaste kirsikoita

Kirsikkahilloke

  • 250 g pakaste kirsikoita
  • 125 g hillosokeria
  • ½ kpl sitruunaa
  • 2 rkl vettä
  • Suklaaganache
  • 300 g tummaa suklaata
  • 0,5 dl hasselpähkinärouhetta
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 rkl voita

Kermavaahto

  • 4 dl vispikermaa
  • 1 pussi Cream Fix
  • 1 rkl vaniljapastaa
  • vaaleanpunainen pastaväri

Kostutus

  • 1 dl maitoa
  • 1,5 tl vaniljasokeria

Koristeet

  • Suklaakoristeet
  • 150 g tummaa suklaata

Valmistusohje

LEIVOSKAKKU: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Suihkuta vuokaspray 15 kpl leivosvuokaan, joiden halkaisija on 7 cm, korkeus noin 4 cm. Leikkaa leivospohjiin leivinpaperista suikaleet reunoille. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja sokeri, vatkaa kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes ovat sekoittuneet. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet, paitsi kaakaojauhe. Lisää jauhoseosta kerman kanssa vuotellen voi-sokerivaahtoon miedolla teholla. Ota lopuksi taikinasta noin 400 g toiseen kulhoon ja sekoita kaakaojauhe joukkoon. Laita taikinat pursotuspusseihin ja pursota taikinoita leivosvuokiin vuorotellen ¾ osa, sekoittele taikinoita cocktailtikun avulla. Painele leivosten sisälle muutama pakaste kirsikka. Paista leivoksia n. 20 min, irrota leivosvuoat, kun ovat hieman jäähtyneet. 

KIRSIKKAHILLOKE: Halkaise pakastekirsikat neljään osaan. Lisää kattilaan kirsikat, vesi ja hillosokeri, keitä noin 15 min. Lisää lopuksi puristettua sitruunamehua joukkoon. Nosta kylmään jähmettymään.

KUORRUTE: Rouhi suklaa hyvin hienoksi rouheeksi ja laita kulhoon. Kuumenna kerma kiehuvaksi. Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle ja anna seoksen olla hetken aikaa, kunnes suklaa sulaa. Sekoita suklaaganache lusikan avulla vielä tasaiseksi ja lisää hasselpähkinärouhe joukkoon.

KUORRUTE 2: Lisää kulhoon vispikerma, vaniljasokeri ja pastaväriä. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon pussillinen cream fixiä ja vatkaa jämäkäksi vaahdoksi. Nosta kylmään.

KOSTUTUS: Sulata suklaa. Lisää sulanut suklaa pursotuspussiin, leikkaa kärjestä pieni pala pois. Tee pyöreitä kuvioita leivinpaperin päälle ja nosta pakkaseen kylmään jähmettymään.

LEIVOSTEN TÄYTTÄMINEN, KUORRUTUS JA KORISTELU: Tasoita leivosten yläreuna veitsen avulla tasaiseksi. Kostuta leivokset maito-vaniljasokeriseoksella. Pyörittele leivokset suklaaganachessa ja laita valumaan ritilän päälle. Nosta tämän jälkeen leivokset kylmään. Pursota kermavaahdosta pursotuspussin ja tyllan avulla leivosten yläosaan kuviot niin että kirsikkahilloketta voi lisätä leivoksen keskelle. Lisää kirsikkahilloke.  Koristele leivokset suklaakoristeilla ja glitter-hileellä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!