Savulohilaatikko
Lohilaatikko tehdään useimmiten suolatusta lohesta. Vaihteeksi voit kokeilla tähän mainioon laatikkoruokaan savulohta, joka tuo aivan uuden säväyksen. Ellet pelkää kaloreita, tarjoile lohilaatikon kanssa kirkastettua voita.
Neljälle - kuudelle
- 250 g savulohta
- 10 keitettyä, kylmää perunaa
- 1 iso sipuli
- ½ dl tillisilppua
- valkopippuria
- 2 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- 1 dl kermaa
- 1 rkl korppujauhoa
- 20 g voita + vuoan voiteluun
Tarjoiluun
- kirkastettua voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa lohi viipaleiksi tai suikaleiksi. Viipaloi perunat. Kuori ja viipaloi sipuli. Hienonna tilli. Voitele uunivuoka. Kerrostele vuokaan perunoita, lohta, sipulia ja tilliä. Ripottele kerrosten väliin hieman pippuria.
2. Vatkaa keskenään munat, maito ja kerma. Kaada seos perunoiden päälle vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoa ja voinokareita.
3. Paista lohilaatikkoa noin 25 minuuttia. Kirkastettu voi: lämmitä voita, kunnes se sulaa. Kaada toiseen astiaan päälle nouseva kirkas voi ja heitä pohjalle muodostuva sakka. Tarjoile kirkastettua voita lohilaatikon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"