Savulohilaatikko

Lohilaatikko tehdään useimmiten suolatusta lohesta. Vaihteeksi voit kokeilla tähän mainioon laatikkoruokaan savulohta, joka tuo aivan uuden säväyksen. Ellet pelkää kaloreita, tarjoile lohilaatikon kanssa kirkastettua voita.

Neljälle - kuudelle

  • 250 g savulohta
  • 10 keitettyä, kylmää perunaa
  • 1 iso sipuli
  • ½ dl tillisilppua
  • valkopippuria
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl korppujauhoa
  • 20 g voita + vuoan voiteluun

Tarjoiluun

  • kirkastettua voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa lohi viipaleiksi tai suikaleiksi. Viipaloi perunat. Kuori ja viipaloi sipuli. Hienonna tilli. Voitele uunivuoka. Kerrostele vuokaan perunoita, lohta, sipulia ja tilliä. Ripottele kerrosten väliin hieman pippuria.

2. Vatkaa keskenään munat, maito ja kerma. Kaada seos perunoiden päälle vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoa ja voinokareita.

3. Paista lohilaatikkoa noin 25 minuuttia. Kirkastettu voi: lämmitä voita, kunnes se sulaa. Kaada toiseen astiaan päälle nouseva kirkas voi ja heitä pohjalle muodostuva sakka. Tarjoile kirkastettua voita lohilaatikon kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!