Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Muna-anjovislaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paitsi päivälliseksi, tämä laatikko sopii myös maalaishenkiseen seisovaan pöytään. Muiden ruokalajien kera tästä reseptistä riittää silloin 6-8 hengelle.

Neljälle

  • n. 750 g perunoita
  • 2 punasipulia
  • 2 keltasipulia
  • n. 20 anjovisfileetä
  • mustapippuria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa
  • korppujauhoja
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit ohuesti. Paista sipulit pehmeiksi voissa pannussa. Lado perunat, sipulit ja anjovikset uunivuokaan. Mausta pippurilla.

2. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja laita uuniin n. 20 minuutiksi. Poista folio. Vatkaa munat, kerma ja persilja ja kaada seos vuokaan.

3. Sihtaa päälle hieman korppujauhoja ja paista kunnes munakerma on jähmettynyt, n. 20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Sillilaatikko