Muna-anjovislaatikko
Paitsi päivälliseksi, tämä laatikko sopii myös maalaishenkiseen seisovaan pöytään. Muiden ruokalajien kera tästä reseptistä riittää silloin 6-8 hengelle.
Neljälle
- n. 750 g perunoita
- 2 punasipulia
- 2 keltasipulia
- n. 20 anjovisfileetä
- mustapippuria
- 2 kananmunaa
- 2 dl kermaa
- 3 rkl hienonnettua persiljaa
- korppujauhoja
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit ohuesti. Paista sipulit pehmeiksi voissa pannussa. Lado perunat, sipulit ja anjovikset uunivuokaan. Mausta pippurilla.
2. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja laita uuniin n. 20 minuutiksi. Poista folio. Vatkaa munat, kerma ja persilja ja kaada seos vuokaan.
3. Sihtaa päälle hieman korppujauhoja ja paista kunnes munakerma on jähmettynyt, n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku