Lohipaistokseen käytetään mieluiten suolattua lohta, harvemmin savulohta. Saat sillipaistoksen, jos korvaat lohen liotetuilla suolasillifileillä. Tarjoile paistoksen kanssa voisulaa.

4 annosta

  • 300 g viipaloitua suolalohta
  • 1 sipuli
  • 500 g kylmiä keitettyjä perunoita
  • 1 dl tilliä
  • voita vuokaan
  • valkopippuria myllystä
  • 4 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • voisulaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipuli. Kiehauta hieman vettä kattilassa ja esikeitä sipulia minuutin ajan. Viipaloi keitetyt perunat. Silppua tilli.

2. Aseta kerroksittain lohta, perunoita, sipulia ja tilliä voideltuun vuokaan. Laita päällimmäiseksi kauniita, ohuita perunaviipaleita. Mausta kerrokset varovasti pippurilla.

3. Kiehauta maito ja anna sen jäähtyä. Vatkaa maito munan sekaan, näin paistos ei juoksetu. Kaada munamaito vuokaan ja tarkista, että se peittää perunat kunnolla. Paista uunissa 45 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Lohilaatikko