Graavilohilaatikko
Täyttävä lohiruoka. Tillinipun pitää olla riittävän suuri, jotta ruoka saa juuri oikean maun. Tarjoile ohessa rapeaa vihersalaattia.
Neljälle
- 3/4 kg puolikeitettyjä kuoriperunoita
- 200 g graavilohta
- 1 nippu tilliä silputtuna
- 1 sipuli siivuina
- 2 munaa
- 4 dl kermaa
- korppujauhoa
- 100 g voita
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat. Lado uunivuokaan vuorotellen perunoiden kanssa lohiviipaleita, tilliä ja sipulia, pippuroi kevyesti kerrosten välillä.
2. Vatkaa yhteen munat, tillisilppu ja kerma ja kaada vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoa.
3. Paista uunin keskitasolla, kunnes munakerma on hyytynyt, noin 30 minuuttia. Sulata voi ja tarjoile ohessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa