Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Graavilohilaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Täyttävä lohiruoka. Tillinipun pitää olla riittävän suuri, jotta ruoka saa juuri oikean maun. Tarjoile ohessa rapeaa vihersalaattia.

Neljälle

  • 3/4 kg puolikeitettyjä kuoriperunoita
  • 200 g graavilohta
  • 1 nippu tilliä silputtuna
  • 1 sipuli siivuina
  • 2 munaa
  • 4 dl kermaa
  • korppujauhoa
  • 100 g voita
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat. Lado uunivuokaan vuorotellen perunoiden kanssa lohiviipaleita, tilliä ja sipulia, pippuroi kevyesti kerrosten välillä.

2. Vatkaa yhteen munat, tillisilppu ja kerma ja kaada vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoa.

3. Paista uunin keskitasolla, kunnes munakerma on hyytynyt, noin 30 minuuttia. Sulata voi ja tarjoile ohessa.

Tuoreimmat aiheesta

Lohilaatikko