Kermainen lohi-perunalaatikko Kari Aihisen tapaan
Lohi-perunalaatikko on täydellinen arkiruoka! Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelmassa, miten kermainen laatikko valmistetaan.
Ainekset
- 10 jauhoista perunaa
- 500 g ruodotonta lohta
- 2 sipulia
- noin 6 dl kermaa
- voita
- suolaa
- mustapippuria
- ruukku tuoretta tilliä
Valmistusohje
(6 annosta)
1. Kuori ja viipaloi perunat sekä sipulit.
2. Poista nahka lohifileestä ja kuutioi.
3. Voitele uunivuoka ja lado perunat, sipulit ja lohet kerroksittain vuokaan. Päällimmäiseksi perunaa.
4. Kaada kermat erilliseen kulhoon ja mausta silputulla tillillä, suolalla ja pippurilla. Kaada kerma tasaisesti vuokaan, niin että perunat peittyvät.
5. Nosta uuniin 200 asteeseen, ja kun pinta on saanut hieman väriä, laske lämpötila 150 asteeseen noin puoleksi tunniksi, tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras