Lohipaistos graavi- tai kylmäsavulohesta
Tähän paistokseen voit käyttää graavilohen sijasta kylmäsavulohta - lopputulos on yhtä herkullinen. Paistoksen voi myös mainiosti lämmittää. Tarjoile lisäksi voisulaa ja hyvää leipää.
4 annosta
- 300 g graavilohta
- 600 g kylmää keitettyä perunaa (7-8 kpl)
- 2 sipulia
- 4 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- 1/4 tl valkopippuria
- 2 rkl silputtua tilliä
- 1 rkl korppujauhoja
- 2 rkl voita
Valmistusohje
1. Leikkaa lohi ohuiksi suikaleiksi. Kuori perunat ja sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipuli pehmeäksi osassa voita, älä anna sen kuitenkaan ruskistua. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
2. Lado perunat, lohi ja sipuli kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Vatkaa kananmunat kevyesti ja lisää maito, valkopippuri ja tilli. Kaada munamaito vuokaan, siivilöi korppujauhot pinnalle ja levitä päälle muutama nokare voita.
3. Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia. Tarjoile lisänä voisulaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku