Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohipaistos graavi- tai kylmäsavulohesta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän paistokseen voit käyttää graavilohen sijasta kylmäsavulohta - lopputulos on yhtä herkullinen. Paistoksen voi myös mainiosti lämmittää. Tarjoile lisäksi voisulaa ja hyvää leipää.

4 annosta

  • 300 g graavilohta
  • 600 g kylmää keitettyä perunaa (7-8 kpl)
  • 2 sipulia
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 2 rkl silputtua tilliä
  • 1 rkl korppujauhoja
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

1. Leikkaa lohi ohuiksi suikaleiksi. Kuori perunat ja sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipuli pehmeäksi osassa voita, älä anna sen kuitenkaan ruskistua. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

2. Lado perunat, lohi ja sipuli kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Vatkaa kananmunat kevyesti ja lisää maito, valkopippuri ja tilli. Kaada munamaito vuokaan, siivilöi korppujauhot pinnalle ja levitä päälle muutama nokare voita.

3. Kypsennä uunissa noin 35 minuuttia. Tarjoile lisänä voisulaa.

Tuoreimmat aiheesta

Lohilaatikko