Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
Valmistele sillä aikaa täyte. Ota tuorejuustot pehmenemään pois jääkaapista. Viipaloi sipulit. Paista broilerinfileepalat ja mausta ne chilillä ja suolalla. Pilko kaali tai sienet ja leikkaa tomaatit viipaleiksi.
Puolita marjat ja rouhi pähkinät karkeiksi paloiksi. Sekoita ranskankermaan inkivääri- tai vaahterasiirappia. Raasta valkosuklaa erikseen.
Pyöritä kohonnut taikina pizzapullaksi ja kauli se isoksi pyöreäksi pizzaksi, joka on n. 30 cm halkaisijaltaan.
Täytä puolikkaat kerrallaan. Levitä pippurituorejuustoa ohuelti toiselle puolelle pizzapohjaa. Levitä päälle sipuliviipaleet, paistetut ja maustetut broilerinpalat, pienet parsanpalat tai kantarelleja, tomaattiviipaleet ja juustoraastetta. Mausta mieleisesti.
Levitä vaniljatuorejuustoa ohuelti toiselle puolelle pizzapohjaa. Jaa päälle puolitetut marjat. Valuta niiden päälle maustettua ranskankermaa. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta ja valkosuklaaraastetta sekä saksi hieman basilikasilppua. Jätä pizza kohoamaan siksi aikaa kun uuni kuumenee, n. 15 minuutiksi.
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla kauniin väriseksi eli 15–20 min.
Nauti heti!
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy