Mittaa leivontakulhoon perunasosejauhe, täysjyväspelttijauhot, suola, leivinjauhe ja sulatettu voi.
Sekoita. Lisää vielä vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Esipaista pohjaa 250-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 10-15 minuuttia.
Kuori porkkanat, sipulit ja punajuuret ja raasta ne karkeaksi. Voit halutessasi hienontaa sipulin veitsellä. Hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy pannulla ja paista jauheliha kauttaaltaan.
Mausta suolalla. Laita jauheliha sivuun. Kuumenna öljy pannulla ja lisää porkkana-sipuli ja punajuuriraaste, sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Raasta tai leikkaa veitsellä punakaali ja valkokaali. Lisää pannulle. Kääntele, kunnes kasvikset alkavat pehmetä. Lisää siirappi, mustapippuria myllystä ja suolaa, sekä Provencen kuivattuja yrttejä tai muita kuivattuja yrttejä.
Sekoita joukkoon jauheliha ja tarkista maku.
Levitä seos taikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Sekoita munat, kerma ja juustoraaste keskenään. Kaada täytteen päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes piirakka on hyytynyt ja kauniin värinen!
Vinkki! Mikäli maustoit täytteitä miedosti, lisää muna-kermaseokseen ½ tl suolaa ja mustapippuria.