Hellapoliisin syksyinen kasvis-jauhelihapiiras
Syksyn ihanat kasvikset saavat seurakseen jauhelihaa. Leivo herkullinen piiras ja laita vaikkapa osa pakastimeen! Mainio tarjottava myös syksyn juhlapöydässä.
Ainekset (uunipellillinen, noin 25 annospalaa)
- 1 dl perunasosejauhetta
- 4 dl täysjyväspelttijauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 200 g sulatettua voita
- 1 dl vettä
Täyte
- 2 porkkanaa
- 2 sipulia
- 2 punajuurta
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 400 g jauhelihaa
- ½ tl suolaa
- 3-4 rkl öljyä
- 300 g punakaalia
- 300 valkokaalia
- 1 dl siirappia
- mustapippuria myllystä
- suolaa maun mukaan
- 2 tl Provencen yrttejä tai muita kuivattuja yrttejä
- 4 munaa
- 5 dl kuohu- tai ruokakermaa
- 200 g juustoraastetta
Valmistusohje
Mittaa leivontakulhoon perunasosejauhe, täysjyväspelttijauhot, suola, leivinjauhe ja sulatettu voi.
Sekoita. Lisää vielä vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Esipaista pohjaa 250-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 10-15 minuuttia.
Kuori porkkanat, sipulit ja punajuuret ja raasta ne karkeaksi. Voit halutessasi hienontaa sipulin veitsellä. Hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy pannulla ja paista jauheliha kauttaaltaan.
Mausta suolalla. Laita jauheliha sivuun. Kuumenna öljy pannulla ja lisää porkkana-sipuli ja punajuuriraaste, sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Raasta tai leikkaa veitsellä punakaali ja valkokaali. Lisää pannulle. Kääntele, kunnes kasvikset alkavat pehmetä. Lisää siirappi, mustapippuria myllystä ja suolaa, sekä Provencen kuivattuja yrttejä tai muita kuivattuja yrttejä.
Sekoita joukkoon jauheliha ja tarkista maku.
Levitä seos taikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Sekoita munat, kerma ja juustoraaste keskenään. Kaada täytteen päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes piirakka on hyytynyt ja kauniin värinen!
Vinkki! Mikäli maustoit täytteitä miedosti, lisää muna-kermaseokseen ½ tl suolaa ja mustapippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku