Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Talon ruusunmarjaleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ruusunmarjajauhetta löydät mm. terveyskaupoista. Sieltä löytyy muitakin hyviä leivonta-aineksia.

Kaksi leipää

  • 50 g hiivaa
  • 50 g voita
  • 5 dl maitoa
  • 1 dl ruusunmarjajauhetta
  • 1 dl vehnänalkioita
  • 2 tl suolaa
  • n. 12 dl karkeaa vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Murenna hiiva kulhoon. Sulata voi, sekoita voisula maitoon ja joko lämmitä tai jäähdytä 37 asteeseen. Liuota hiiva nesteeseen ja sekoita sekä vaivaa loput ainekset sekaan sileäksi taikinaksi. Vaivaa kunnolla, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa hyvin vielä leivinpöydällä. Jaa taikina kahtia ja muotoile leiviksi, nosta leivinpaperille uunipellille. Peitä ja nostata vielä 30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista leipiä alimmalla tasolla noin 35 minuuttia, tai kunnes leipä kuulostaa ontolta, kun sitä koputtaa pohjaan. Jäähdytä ritilällä.

Tuoreimmat aiheesta

Leipä