Talon ruusunmarjaleipä
Ruusunmarjajauhetta löydät mm. terveyskaupoista. Sieltä löytyy muitakin hyviä leivonta-aineksia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Kaksi leipää
- 50 g hiivaa
- 50 g voita
- 5 dl maitoa
- 1 dl ruusunmarjajauhetta
- 1 dl vehnänalkioita
- 2 tl suolaa
- n. 12 dl karkeaa vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Murenna hiiva kulhoon. Sulata voi, sekoita voisula maitoon ja joko lämmitä tai jäähdytä 37 asteeseen. Liuota hiiva nesteeseen ja sekoita sekä vaivaa loput ainekset sekaan sileäksi taikinaksi. Vaivaa kunnolla, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Vaivaa taikinaa hyvin vielä leivinpöydällä. Jaa taikina kahtia ja muotoile leiviksi, nosta leivinpaperille uunipellille. Peitä ja nostata vielä 30 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista leipiä alimmalla tasolla noin 35 minuuttia, tai kunnes leipä kuulostaa ontolta, kun sitä koputtaa pohjaan. Jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku