Rouheat pomeranssikorput

Ihanan mureita ja hyviä korppuja sellaisinaan nautittaviksi tai juuston tai marmeladin kanssa.

75 korppua

  • 5 dl maitoa
  • 50 g voisulaa
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • ½ dl siirappia
  • 1 rkl pomeranssinkuorta jauhettuna
  • 1 dl vehnärouhetta
  • 7 dl grahamjauhoa
  • 7-8 dl vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Sekoita maito ja voisula, lämmitä 37-asteiseksi. Liuota hiiva nesteeseen ja sekoita joukkoon muut ainekset. Lisää lopuksi sen verran vehnäjauhoa, ettei taikina tartu. Vaivaa, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Jaa neljäksi palaksi ja pyöritä ne pitkiksi säikeiksi, jotka jaat kaikkiaan 35-40 palaksi. Nosta ne leivinpaperille pellille. Peitä ja nostata 30 minuuttia. Penslaa pullat haalealla vedellä ja paista uunin keskitasolla 10 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

3. Halkaise pullat haarukalla. Laita puolikkaat pellille leikkauspinta ylöspäin. Paahda korppuja ylälämmöllä 250 asteessa hetki. Alenna lämpö 100 asteeseen ja jälkikuivaa noin tunti, tai kunnes korput ovat rapeita. Voit kuivattaa kaksi pellillistä samanaikaisesti, vaihda niiden paikkaa puolivälissä kuivausaikaa. Säilytä korput tiiviissä purkissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!