Saksalainen olutleipä
Käytä tähän taikinaan mielellään tummaa olutta, jolloin saat vielä vahvemmanmakuisen leivän.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kaksi leipää
- 2 pulloa (tummaa) olutta à 33 cl
- 50 g hiivaa
- 1 rkl suolaa
- 2 tl leipämausteseosta
- n. 16 dl ruissihtijauhoa
Valmistusohje
1. Lämmitä olut 37-asteiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita nesteeseen muut ainekset, vaivaa lopuksi joukkoon sen verran ruissihtijauhoa, ettei taikina enää tartu. Vaivaa perusteellisesti, peitä ja anna nousta 45 minuuttia.
2. Vaivaa taikina hyvin leivinpöydällä. Jaa se kahtia ja leivo kaksi limppua. Nostaa ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Penslaa leivät lämpimällä vedellä ja ripota pinnalle vähän jauhoa. Anna nousta noin 20 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista leipiä uunin alatasolla 35-40 minuuttia, tai kunnes ne tuntuvat kypsiltä. Jäähdytä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti