Pomeranssilimppu
Oikeaa talven lohtuleipää, kun tuntee tämän leivän tuoksun vastapaistettuna, kaukana on kavala maailma.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Kaksi limppua
- 50 g hiivaa
- 5 dl maitoa
- 2 tl suolaa
- ½ dl siirappia
- 75 g voisulaa
- 2 rkl pomeranssinkuorta jauhettuna
- 1 dl vehnänleseitä
- 8 dl ruissihtijauhoa
- 6 dl karkeaa vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen maitoon. Sekoita joukkoon ja vaivaa kaikki muut ainekset, vehnäjauho viimeiseksi, sileäksi taikinaksi. Vaivaa kunnolla, peitä tuorekelmulla ja nostata 40 minuuttia.
2. Vaivaa taikinaa hyvin vielä leivinpöydällä, muotoile kaksi limppua ja nosta ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Anna nousta leivinliinan alla 30 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa leivät lämpimällä vedellä. Paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes niillä on hieno väri ja kun leivän pohjaa koputtaessa ääni on ontto. Jäähdytä ritilällä leivinliinalla peitettynä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti