Julkaistu
Kari Aihinen paljastaa, miten valmistuvat parhaat lihapullat! Lihapulliin käytetään tarpeeksi rasvaista jauhelihaa, sipuli freesataan pannulla lihapullamassaa varten ja mehevyyttä tuodaan muun muassa kermaviilillä.
- Aktiivinen valmistusaika: 30min
- Kokonaisvalmistusaika: 30min
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 1 pieni sipuli
- 1 dl korppujauhoa
- 1 muna
- 1 dl kermaa
- 2 rkl tuoretta lehtipersiljaa
- 400 g naudanjauhelihaa (17%)
- n. 2 rkl kermaviiliä (tai creme fraichea)
- n. 6 g suolaa (1 tl on noin 5 g)
- Muutama tippa Tabascoa
- Mustapippuria
Lisäksi
- Voita paistamiseen
Valmistusohje
Lihapullat Kari Aihisen tapaan valmistuvat näin:
- Hienonna sipuli ja kuullota se kevyesti pannulla rasvassa.
- Kaada kulhoon kerma ja turvota seokseen korppujauhot. Lisää kananmuna. Hienonna lehtipersilja. Yhdistä kaikki raaka-aineet lihapullamassaksi. Jos massa tuntuu liian tönköltä, lisää joukkoon enemmän kermaviiliä tai creme fraichea.
- Muotoile lihapullat (älä tee liian tiiviitä pyöryköitä) ja paista pannulla voissa kauniin kullanruskeiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti