Ainakin 30 ihmistä kuollut Israelin iskuissa Gazassa, sanoo Gazan siviilipuolustusvirasto

Lääkärit ilman rajoja -järjestön mukaan Israelin pommitukset ovat muuttamassa Gazan pohjoisosan asumiskelvottomiksi raunioiksi.

Ainakin 30 ihmistä on kuollut perjantaina Israelin iskuissa Gazan kaistalla Jabalian kaupungissa ja pakolaisleirillä, kertoo alueen siviilipuolustusvirasto.

Viraston tiedottajan mukaan Israelin illalla Jabaliaan tekemässä iskussa kuoli 12 ihmistä ja uhrien joukossa oli myös naisia ja lapsia. Lisäksi yli kymmenen ihmisen kerrottiin olevan edelleen kateissa ja todennäköisesti loukussa raunioiden alla.

Aiemmin perjantaina tehdyissä iskuissa oli kuollut 18 ihmistä. Viranomaisten mukaan Israel iski muun muassa kahdeksaan leirillä sijaitsevaan kouluun, joita on käytetty suojapaikkoina kodeistaan pakenemaan joutuneille ihmisille.

Yhteensä perjantain iskuissa haavoittui viranomaisten mukaan ainakin 110 ihmistä.

Israelin asevoimat ilmoitti viime viikonloppuna piirittäneensä Jabalian alueen ja antaneensa käskyn poistua alueelta. Asevoimien mukaan äärijärjestö Hamas oli ryhmittynyt alueelle.

Jabalia sijaitsee Gazan kaistan pohjoisosassa.

 Järjestö: Tuhansia loukussa leirillä

Kansainvälisen Lääkärit ilman rajoja -järjestön mukaan tuhannet ihmiset ovat loukussa Jabalian leirillä Israelin joukkojen hyökätessä alueelle.

Järjestö sanoo viestipalvelu X:ssä, että Israelin joukot antoivat 7. lokakuuta käskyn poistua leiristä, mutta suorittivat samalla hyökkäyksiä, jotka estivät ihmisiä poistumasta alueelta turvallisesti. 

Järjestön mukaan Israelin joukkojen tekemät pakotetut evakuoinnit ja kaupunginosien pommitukset ovat muuttamassa Gazan pohjoisosan asumiskelvottomiksi raunioiksi.

Israel on tuhonnut valtavia osia Gazasta sen jälkeen, kun se hyökkäsi alueelle vastaiskuna Hamasin yllätyshyökkäykseen reilu vuosi sitten.

Israel on sanonut tavoitteenaan olevan Hamasin tuhoaminen. Israelin hyökkäysten vuoksi lähes kaikki Gazan 2,4 miljoonaa siviiliä ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan ainakin kerran viimeisen vuoden aikana.

Lue myös:

    Uusimmat