Annimari Korte unohti tanssiaskeleet täysin ennen kumpaakin TTK:n suoraa lähetystä – Matti Puro pystyi antamaan vain yhden, selkeän neuvon

Annimari Kortteen ja Matti Puron Tanssii Tähtien Kanssa -taival päättyi ensimmäiseen pudotukseen.

Tanssii Tähtien Kanssa  -ohjelmassa nähtiin kauden ensimmäinen pudotus sunnuntaina 15. syyskuuta, jolloin kotimatkalle tanssiparketilta joutuivat lähtemään aitajuoksija Annimari Korte  ja Matti Puro. Huomenta Suomen  haastattelussa Korte kertoi, ettei hän yllättynyt siitä.

– Oli todella hieno kokemus päästä oppimaan. Osasin odottaa sitä putoamista jo nyt, niin ei sinällään tullut yllätyksenä. Olin varautunut, että viimeistään tällä viikolla tiputtaisiin, niin oli kyllä hienoa päästä oppimaan mahdollisimman paljon, Korte kertoi. 

– Ainahan tuollaisen jälkeen vähän väsyttää, mutta tässä on uusia juttuja taas menossa jo, niin ihan hyvällä fiiliksellä, Puro puolestaan kuvaili tunnelmiaan. 

Korte ei pidä itseään kovin kilpailuhenkisenä ihmisenä siitä huolimatta, että hän on ammattiurheilija. Hänelle urheilun suola on ennen kaikkea kehittyminen, ei välttämättä voittaminen. Samalla asenteella hän kertoo lähteneensä myös TTK-kisaan mukaan. 

– Lähdin kohtaamaan omat pelkoni, olen aina pelännyt esiintyä ja en ole ikinä uskaltanut mennä vaikka tanssitunnille mihinkään missä olisi muita ihmisiä, jotka saattaisivat nähdä. Niin se oli sillä tavalla iso haaste itselle ja siksi lähdinkin mukaan. Se itse kilpailu, en sitä niin paljon ajatellutkaan. 

Annimari & Matti - Taki Taki 3:48
Katso parin samba videolta.

Parin viimeiseksi jäänyt tanssi oli samba. Puron mukaan Korte oli TTK-matkansa aikana hyvin iloinen oppilas, joka oli ahkera treenaamaan. 

– Hän kääri hihat ja teki töitä. 

Kortteen mukaan hänelle kaikista vaikeinta TTK:n aikana oli koreografioiden oppiminen, sillä hän ei ollut koskaan elämässään joutunut opettelemaan vastaavaa. 

– Minulla oli alkuun vaikeaa muistaa viisikin askelta, että miten tämä nyt menikään. Joutui käyttämään ihan hirveästi aikaa, meillä oli tosiaan vain kolme viikkoa ennen ensimmäistä liveä, kun ennen on ollut neljä tai viisi viikkoa. Käytimme suurimman osan ajasta siihen, että muistaisin koreografiaa, niin oli aika vähän aikaa lähteä harjoittelemaan sitä, että miten se tanssi tehdään, Korte kertoi. 

Suoran lähetyksen jälkeen sunnuntaina Korte kertoi, että kenraaliharjoitukset olivat hänelle erityisen vaikeita, mutta kumpaankin livelähetykseen hänen onnistui kasata itsensä ja saada aikaan paras tanssisuoritus. 

– Siinä ehkä tulee vähän tämä aitajuoksu, että sitten kun mennään juoksemaan kisaa, niin se onnistuu, yleensä verkkakisat ovat menneet aivan pieleen ja kisa sitten kuitenkin pääosin onnistuu. Molemmissa kenraaleissa unohdin kesken kaiken mitä olen tekemässä, olin pitkiä pätkiä siellä, että vedän aivan pieleen kaiken.

Ennen kumpaakin suoraa lähetystä Korte oli kertomansa mukaan pyytänyt Puroa, että voisivatko he käydä vielä kerran tanssit läpi, ja unohtaneensa sitten koreografiat tyystin, vaikka oli koko viikon ne muistanut. Suorissa lähetyksissä Korte kuitenkin muisti kuin muistikin askeleet, jotka lopulta menivät suunnitellusti.

Puron mukaan tilanteessa, jossa oppilas unohtaa askeleet, on tanssiopettajalla vain yksi neuvo annettavanaan. 

– Oikeastaan siinä ei voi muuta sanoa kuin, että älä mieti niitä askelia, osaat ne kyllä kun niitä on tehty useamman kerran. Mutta siinä käy monesti se, että kun niitä käy kertailemaan ja keskittyminen ei ole ihan, kun jännittää ja muuta, niin siitä tulee vähän sellaista sekoilua, Puro kertoi. 

– Sehän siinä livessä on, kun pitää suorittaa, niin kyllä se tulee sieltä, kun ollaan tehty sitä, sambaakin toistettu ainakin satoja kertoja. Kyllä se sieltä tulee, kun pitää tehdä. Startista polkaisee käyntiin ja menee läpi, niin se on siellä. 

Sen lisäksi, että pika-aituritaustasta oli Kortteelle hyötyä, oli siitä hänen mukaansa myös haittaa tanssiharjoituksissa. 

– Kaiken on opetellut täysin päinvastoin, aidoissa nilkka on koko ajan koukussa, ja tässä pitäisi yrittää ojentaa, enkä ole ikinä ojentanut nilkkaa! 

Urheilijana Korte on tottunut treenaamaan kovaa, eivätkä tanssiharjoitukset tuntuneet hänestä fyysisesti kovinkaan raskailta. TTK-matkansa aikana Korte välttyi myös suuremmilta vammoilta, mutta tanssikengät toivat mukanaan haasteita. 

– Rakot oli kyllä sellaiset pahimmat. Ja kun kengät puristivat niin paljon, että lähti tunto, niin se. Mutta muuten ei fyysisesti ollut niin rankkaa. 

Kisasta putoamisessa Kortetta jäi kaivelemaan se, ettei hän päässyt tanssimaan jivea, joka kaksikolla seuraavana olisi ollut vuorossa. Korte ja Puro aikovat kuitenkin harjoitella yhdessä koreografian, joka tulee jollain tavalla vielä ihmisten nähtävillekin.

– Kuvataan se ensi viikolla sitten studiolla, Korte päätti.  

Videolla haastattelu kokonaisuudessaan, jossa Annimari Korte kertoo kuinka pääsi yli esiintymispelostaan.

Alla olevalla videolla parin viimeiseksi jäänyt TTK-tanssi.

Annimari & Matti - Taki Taki 3:48

Tanssii Tähtien Kanssa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla sunnuntaisin kello 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat