Antti Kaikkonen kummeksuu pääministeri Orpon toimia: "Ihmettelen, jos suhtautuu niin löperösti"

Antti Kaikkonen vaatii Petteri Orpolta johtajuutta käännytyslaki-asiassa 0:59
Antti Kaikkonen vaatii Petteri Orpolta johtajuutta käännytyslaki-asiassa

Keskustan puheenjohtaja Antti Kaikkonen pitää todella outona, jos pääministeri Petteri Orpo (kok.) antaa hallituspuolue RKP:lle vapaat kädet niin kutsutun käännytyslain hyväksymisessä. Kaikkosen mielestä kansakunnan turvallisuuden kannalta näin tärkeässä asiassa hallituksella luulisi olevan yhtenäinen toimintalinja.

Kaikkonen julkitoi ihmetyksensä X-viestipalvelussa. Kaikkonen toteesi keskustan tukevan välttämätöntä lakia, mutta ihmetteli hallituksen toimintaa.

– Jos pääministeri todella antaa RKP:lle vapaat kädet, saattaa laki kaatua hallituksen rivien hajotessa. Näin ei saa käydä. Kyse on Suomen turvallisuudesta, Kaikkonen kirjoitti.

Viestiään Kaikkonen ryyditti hashtageilla "johtajuus" ja "turvallisuus".

"Olen todella hämmästynyt"

MTV:n Uutisille Kaikkonen kommentoi yhtä lailla kummeksuen.

– Ihmettelen kyllä todella, jos pääministeri Orpo ja hallitus suhtautuu tähän asiaan niin löperösti, että on epävarmaa meneekö laki läpi. Luulisi, että näin merkittävässä kysymyksessä hallituksella olisi selkeä ja yhteinen toimintalinja, sanoi Kaikkonen.

Erityisesti pääministerin suhtautuminen hallituspuolue RKP:n kantaan ihmetytti oppositiopuheenjohtajaa.

– Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan RKP:llä olisi vapaat  kädet tässä kysymyksessä ja olen kyllä todella hämmästynyt, jos näin on ja jos pääministeri Orpo tämä todella sallii, ihmetteli Kaikkonen.

Käännytyslain kohtalo nyt SDP:n käsissä

Kaikkosen mukaan keskusta tukee käännytyslain hyväksymistä.

– Tässä on kyse isänmaan turvallisuudesta ja sen vahvistamisesta. Keskusta tukee tätä selkeästi ja eduskunnassa tulemme antamaan tälle yksimielisen tuen, vakuutti Kaikkonen.

Suurin oppositiopuolue SDP sen sijaan kipuilee käännytyslain hyväksymisen kanssa. Ilman SDP:n kansanedustajien ylivoimaisen enemmistön tukea käännytyslaki ei saa eduskunnassa tarvittavaa 5/6 -osan enemmistöä.

Kaikkonen toivoo, että eduskunnan hallintovaliokunta löytää ratkaisun, joka saa myös puheenjohtaja Antti Lindtmanin johtaman SDP:n lain taakse. Kaikkonen sanoo ymmärtävänsä ihmisoikeussopimuksiin liittyvät ongelmat, mutta panee silti asiat toiseen järjestykseen.

– Toteaisin kuitenkin, että kyllä kansakunnan, valtion ja Suomen yksi tärkeimmistä ellei tärkein tehtävä on pitää huolta Suomen ja suomalaisten turvallisuudesta ja siitä tässä laissa on kysymys, oli Kaikkosen viesti demareiden empijöille.

Lue myös:

    Uusimmat