Bernie Sanders tukee Bidenin ehdokkuutta: "Presidentinvaalit eivät ole viihdekilpailu"

Yhdysvalloissa Vermontin osavaltion sitoutumaton senaattori Bernie Sanders on ilmaissut tänään lauantaina New York Times -lehdelle kirjoittamassaan mielipidetekstissä tukevansa maan presidentin Joe Bidenin ehdokkuutta.

Bernie Sanders kirjoittaa Joe Bidenin olevan vahvin ehdokas entisen presidentin ja republikaanien haastajan Donald Trumpin päihittämiseen.

– Riittää! Biden ei ehkä ole ihanteellinen ehdokas, mutta hän on ehdokas ja hänen pitäisi olla ehdokas. Ja tehokkaalla kampanjalla, joka puhuu työtätekevien perheiden tarpeista, hän ei ainoastaan päihitä Trumpia, vaan voittaa hänet selvästi. Demokraattien on aika lopettaa kinastelu ja saivartelu, Sanders kirjoittaa.

Monet vaatineet jättäytymään presidenttikisasta

Bidenin takeltelu sanoissaan on herättänyt viime aikoina epäilyksiä hänen toimintakyvystään presidenttinä, ja monet demokraattipuolueen sisälläkin ovat vaatineet häntä jättäytymään presidenttikisasta. 

Bidenin toimintakykyä on kyseenalaistettu sen jälkeen, kun hänen katsottiin epäonnistuneen Trumpin kanssa käydyssä vaaliväittelyssä viime kuun lopulla.

Esimerkiksi viihdemaailman tähdistä aiemmin näyttelijä George Clooney on vetäytynyt Bidenin tukijoiden joukosta. Hänen mukaansa demokraattipuolue ei voita presidentinvaaleja, jos Biden on puolueen ehdokas.

Biden on useaan otteeseen vakuuttanut, ettei hän ole jättämässä kisaa.

"Tiedän: Biden on vanha, altis mokille, kävelee jäykästi"

Sanders kirjoitti olevansa monesta asiasta eri mieltä Bidenin kanssa, mutta puolusti presidenttiä, jonka korkea ikä on ollut yksi keskeisimmistä kritiikin aiheista.

– Kyllä, tiedän: Biden on vanha, altis mokille, kävelee jäykästi ja kävi tuhoisan väittelyn Trumpin kanssa. Mutta tämän tiedän myös: presidentinvaalit eivät ole viihdekilpailu. Se ei ala eikä pääty 90 minuutin väittelyyn, Sanders sanoi.

82-vuotias Sanders on itsekin havitellut demokraattipuolueen presidenttiehdokkuutta vuosina 2016 ja 2020.

Lue myös:

    Uusimmat