Stubb kommentoi Bidenin terveyttä

Presidentti Stubb ei ole huolissaan Yhdysvaltojen presidentin Joe Bidenin terveydestä.

Presidentti Alexander Stubbin mukaan hänen käymissään keskusteluissa ei ole ilmennyt seikkoja, jotka olisivat aiheuttaneet huolta presidentti Joe Bidenin kunnosta. Stubbin kommenteista kertoo Ruotsin TV4.

– Olen keskustellut presidentti Bidenin kanssa useita kertoja viimeisen 48 tunnin aikana ja en missään tapauksessa ole huolissani hänen kyvystään johtaa maataan, Stubb sanoi.

Stubb kertoi näkemyksensä toimittajille Naton kokouksessa Washingtonissa. Myös ainakin Britannian tuore pääministeri Keir Starmer on antanut Bidenin kunnosta samansuuntaisia lausuntoja Naton kokouksen aikana.

Bidenin kunto on ollut jatkuva puheenaihe sen jälkeen, kun tämä epäonnistui väittelyssä republikaanien haastajaa Donald Trumpia vastaan.

81-vuotias Biden muun muassa takelteli sanoissaan ja jätti lauseita kesken kesäkuun lopulla järjestetyssä väittelyssä, mikä herätti epäilyjä hänen toimintakyvystään presidenttinä.

Professori Benita Heiskasen mukaan kesäkuun lopun väittely oli niin räikeä epäonnistuminen, ettei sen jälkeen ole voitu enää teeskennellä, ettei Bidenin ehdokkuudessa olisi ongelmaa.

– Vaikka tässä tulisi joku onnistunut haastattelu tai tapahtuma, jossa ei tapahdu mitään kömmähdyksiä, niin ne muistuttavat siitä, että tämä ongelma jatkuu koko seuraavan neljä vuotta, jos hän voittaa vaalit, Heiskanen sanoo STT:lle.

Myös ensimmäinen demokraattisenaattori on julkisesti pyytänyt Bidenia vetäytymään presidenttikisasta. 

Vermontilaissenaattori Peter Welch kirjoitti Washington Postissa keskiviikkona paikallista aikaa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan, että Bidenin tulisi vetäytyä kisasta maansa edun vuoksi.

Biden on vakuuttanut pysyvänsä mukana presidenttikisassa.

Lue myös:

    Uusimmat