Carolinan Antti Raanta passitettiin pois kaukalosta – NHL-seuran historiallinen putki katkaistiin tylysti

Los Angeles Kings katkaisi kahdeksan pelin tappioputkensa NHL:ssä, kun kalifornialaisseura kaatoi isäntinä hääränneen Carolina Hurricanesin lukemin 5–2.

Los Angeles avasi maalitilin jo ensimmäisessä erässä, mutta kotijoukot tasasivat tilit seuraavassa erässä. Ottelu ratkesi kuitenkin jo päätöserän alkupuolella, kun vierasjoukkue takoi kolme maalia vähän päälle neljän minuutin sisällä.

Carolinan Jack Druryn kavennus ei kurssia muuttanut, ja Kings-hyökkääjä Trevor Moore viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin illan toisella osumallaan.

Carolinan suomalaisveskari Antti Raanta torjui 20 kertaa yhteensä 24 laukauksesta ennen kuin hänet passitettiin vaihtoon päätöserän alkupuolella. Raannan tilalle tuli vaihdosta Yaniv Perets, joka torjui ainoan häntä kohti tehdyn laukauksen.

Seattlen voittoputki katkesi

Vegas Golden Knights otti isännöimästään Nashville Predatorsista maanantaina voiton selvin luvuin 4–1. Kokenut Mark Stone nakkasi hattutempun.

Nashvillen suomalaismaalivahti Juuse Saros torjui yhteensä 25 kertaa.

Eeli Tolvasen edustaman Seattle Krakenin ennätyksellinen voittoputki katkesi maanantai-iltana Pennsylvaniassa, kun Pittsburgh Penguins otti vieraistaan voiton 3–0.

Pingviinipaitojen maalilla 22 laukausta torjuneelle Tristan Jarrylle nollapeli oli kauden viides. Kauden nollapelisaldo on Jarryn uran paras. Yhtä monta nollapeliä kuluvalla kaudella on pelannut vain Arizona Coyotesin Connor Ingram, NHL:n verkkosivuilla kerrotaan.

Seattlen voittoputki oli ehtinyt venyä yhdeksän ottelun mittaiseksi. Voittorupeama oli kolmatta kauttaan liigassa pelaavalle Seattlelle seurahistorian pisin.