Pirjon kaalilaatikko on superhitti! Tällä mausteella "tulee erityisen hyvää"
Kaalilaatikko on ruokalaji, joka jakaa taatusti mielipiteet. Yksi kaalilaatikko-ohje on kuitenkin saanut jopa kaalin vihaajat vaikuttumaan tästä perinteisestä ruokalajista.
Rouva Kasviksena tunnetun ruokatoimittaja ja kotitalousopettaja Pirjo Toikkasen MTV Uutisille viitisen vuotta sitten jakama kaalilaatikkoresepti on jokasyksyinen hitti.
Nappaa parhaan kaalilaatikon ohje: Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
– Minulla on oikein pehmeä ja hyvä kaalilaatikkoresepti. Sen salaisuus on, että en ruskista kaaleja tummaksi, enkä hauduta pitkään. Keitän kaalia muun valmistelun ajan, Pirjo kertoi kaalilaatikostaan muutama vuosi sitten.
Perinneohjeissa kaalia yleensä haudutetaan pitkään ja ruskistetaan kunnolla, jolloin kasviksen maku ja tuoksu vahvistuu. Rouva Kasviksen kaalilaatikon suosio perustuu paitsi lyhyeen haudutusaikaan myös laatikkoon lisättävään kermaan.
– Kun olen yhdistänyt ainekset, niin laitan laatikkoon ruokakermaa. Senkin voi valita, laittaako ruokakerman sijaan vaikka kaurakermaa. Kerma pehmentää ruokalajia entisestään ja lapsetkin tykkäävät.
Lue myös: Oletko maistanut? Halpa ja terveellinen "pikaruoka", jota suomalaiset syövät hämmentävän vähän
Tämä on ykkösyrtti Pirjon kaalilaatikkoon
Pirjo arvelee kaalilaatikkonsa suosion perustuvan siihen, että sen lempeä maku sopii monen ihmisen suuhun.
– Nykyään teen aina tällä ohjeella kaalilaatikkoa ja olen kuullut iäkkäämmiltäkin ihmisiltä, että ovat vaihtaneet tähän versioon.
Pirjon reseptissä kaalilaatikon maustamiseen voidaan käyttää yrttejä, kuten timjamia, rosmariinia tai lehtipersiljaa. Pirjo suosittelee kokeilemaan erityisesti timjamia.
– Olen itse rakastunut timjamiin ja käytän sitä vähän kaikessa. Kannattaa käyttää tuoretta timjamia, jos vain mahdollista, niin tulee erityisen hyvää.
Nappaa parhaan kaalilaatikon ohje: Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
Katso myös video: Näin saat parsakaalista keitettyä täydellistä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka