Murphyn perhe tunnettiin newjerseyläisnaapurustossa tuiki tavallisena amerikkalaisperheenä.
Cynthia ja Richard Murphylla oli kaksi tyttöä sekä koloniaalinen omakotitalo Montclairin kaupungissa.
CNN on kerännyt paljon ennenjulkaisematonta informaatiota vakoojista Declassified-juttusarjaansa.
Cynthia-äidin käyntikortti kertoi hänen työskennelleen taloussuunnittelijana kirjanpitoyrityksessä New Yorkin Manhattanilla.
Richard taas tunnettiin naapurien keskuudessa leppoisena koti-isänä.
Avaruusoliot Marsista olisi ollut järkevämpi selitys
Karmiva totuus paljastui vuonna 2010, kun FBI ratsasi yllättäen perheen talon. Kävi ilmi, että pariskunnan oikeat nimet olivatkin Vladimir Guryev ja Lydia Guryev ja he olivat eläneet kaksoiselämää venäläisvakoojina jo vuosia.
– Joku olisi voinut sanoa, että he ovat avaruusolioita Marsista ja olisin ollut vähemmän yllättynyt, perheen pitkäaikainen naapuri Elizabeth Lapin sanoi.
Todellinen läpimurto tehtiin, kun FBI onnistui murtamaan salaisen koodin, miten venäläisvakoojat viestittelevät Yhdysvalloista käsin Moskovaan. FBI sai tämän lisäksi vuonna 2009 videomateriaalia Vladimirin salaisesta tapaamisesta Venäjän hallituksen työntekijän kanssa.
Vakoojarinki alkoi selvitä ja FBI alkoi olla valmis pidätyksiin.
Kävi ilmi, että Guryevit olivat keränneet salaista informaatiota Yhdysvalloista jo 1990-luvun alusta alkaen. Tietoa kerättiin Venäjän SVR-tiedustelupalvelulle, minkä FBI on luokitellut moderniksi versioksi Neuvostoliiton KGB:stä.
Eivät puhuneet venäjää edes kotona
CNN:n mukaan perhe oli yrittänyt soluttautua amerikkalaiseen yhteiskuntaan jopa niin vimmaisesti, että he eivät puhuneet venäjää edes kotioloissa. Ulkopuolisten silmään pariskunta ei ollut ylisosiaalinen mutta mikään ei myöskään viitannut siihen, että he salailisivat jotain isoa.
Mukana vakoojien paljastamisessa ollut FBI-operatiivi Eric O'Neill kertoo olevan hyvin harvinaista, että vakoojilla on ylipäätään edes lapsia.
– Kun olet vanhempi, sinun pitää huolehtia lapsista. Heidät pitäisi laittaa aina etusijalle. Vakoojana et pysty siihen, O'Neill kertoo.
Entisenä KGB-johtajana ja nykyisin KGB-kriitikkona tunnettu Oleg Kalugin on kertonut CNN:lle, että samanlaisia venäläisvakoojia voi hyvinkin olla edelleen Yhdysvalloissa.
– Se on riskialtista, yksinäistä ja erittäin hankalaa työtä, Kalugin kertoo.