Ella Junnilan kilpasisko kuuli rusahduksen – tapahtui ihme: "Onko tämä edes inhimillisesti mahdollista?"

Serbialainen Angelina Topic ansaitsee Pariisin olympialaisten perjantaipäivän sisupuukon suorituksestaan naisten korkeushypyn karsinnassa. 

Topic, 19, satutti oikeaa nilkkaansa todella pahannäköisesti lämmitellessään karsintaa varten. Ainoa onni oli se, ettei kyseinen nilkka ollut ponnistavassa jalassa. 

Urakka näytti silti toivottamalta, mutta Stade de Francen uumenissa puhui iloinen ja helpottanut nainen kisan jälkeen.

– Kuulin kovan rusahduksen, mikä ei kuulostanut kivalta. En tuntenut heti mitään, mutta kun kävelin valmentajani luo, en yhtäkkiä pystynyt varaamaan painoa jalalleni. Silloin kaikki mureni, sillä tiesin, että olen valmis menestymään ja taistelemaan mitalista, Topic kommentoi MTV Urheilulle.  

– Lääkintähenkilökunta laittoi siihen tiukan siteen ja antoi minulle kipulääkkeitä. Ensimmäisten 20 minuutin aikana en pystynyt edes kävelemään. 

Urallaan EM-hopeaa (2024) ja -pronssia (2022) saavuttanut Topic kutsui korkeutta 188 hänelle rutiiniksi, mutta nyt se vaikutti ylitsepääsemättömältä.  

– Kahdella ensimmäisellä yrityksellä se ei tuntunut edes mahdolliselta ylittää. Kolmannella kerralla onnistuin siinä jotenkin. 

Topicin taustajoukot tsemppasivat häntä jatkuvasti.

– He sanoivat, että pystyisin siihen vaikka silmät kiinni. Pidin heitä harhaisina, serbialainen naureskeli. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Korkeuden 192 Topic ylitti kolmannelle. Se riitti finaaliin viimeisten joukossa. Luovuttamista hän ei harkinnut missään kohtaa. 

– Mietin useaan otteeseen, että onko tämä edes inhimillisesti mahdollista. Oli se! Urallaan parhaimmillaan 198 ylittänyt serbialainen iloitsi. 

Haastattelupisteeltä hän oli menossa seuraavaksi lääkärin tutkimuksiin ja kuvattavaksi. 

– Luulen, että siellä on jotain rikki. Yritän hypätä finaalissa vaikka puudutuksen voimalla, saa nähdä, helpottunut Topis summasi. 

Korkeusfinaali on ohjelmassa sunnuntai-iltana. Suomen Ella Junnila karsiutui loppukilpailusta vaatimattomalla tuloksella 183. 

Lue myös:

    Uusimmat