Wilma Murrosta lausuttiin uskomattomia asioita olympiafinaalin kulisseissa

Naisten seiväshypyn huippunimet Katie Moon ja Eliza McCartney hehkuttivat Wilma Murron sisukkuutta olympiafinaalin jälkeen. 

Murto ehti juuri ja juuri toipua EM-kisojen jälkeen paljastuneesta vammastaan, mutta valmistautuminen Pariisiin oli kaikkea muuta kuin täydellinen ja helppo. Loppukilpailussa hän tuli jaetulle 6. sijalle samalla tuloksella McCartneyn kanssa

Uusiseelantilaisella oli itselläänkin huolia olympialaisten alla, mutta tilanne ei ollut yhtä paha kuin Murrolla. 

– Hän teki ilmiömäistä työtä päästäkseen finaaliin. Siihen nähden, mitä kaksi kuukautta sitten tapahtui, tämä on todella vaikuttavaa. Se osoittaa, millainen urheilija hän on, urallaan korkeuden 494 ylittänyt McCartney kehui Murtoa MTV Urheilulle. 

– Se, että pääsimme finaaliin ja olimme kutakuinkin kilpailukykyisiä, on aika hienoa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

McCartney on löytänyt Murrosta mukavan kumppanin kilpailukentällä. 

– Minä tykkään jutella kesken kisan, koska se rentouttaa minua. Hän on samanlainen siinä suhteessa, lajin yhteishenkeä ylistävä McCartney naurahti. 

Finaalissa 485 ylittänyt ja sillä olympiahopeaa saanut Moon piti huiman ylistyspuheen Murrolle. 

– Hän on niin kova! Jokainen mitalisti arvokisatasolla on todellinen tekijä. Hän on todistanut sen, että hän pystyy uskomattomiin asioihin, kun paine on päällä, yhdysvaltalainen vastasi MTV Urheilun kysymykseen. 

– En ollut huolissani hänen puolestaan. Tiesin, että jos hän löytää hyppynsä, hän on mukana mitalitaistossa. Voin samaistua hänen tilanteeseensa, sillä minullakin on ollut loukkaantumisia tällä kaudella. Olin tavallaan onnekas, että koin ne aiemmin kauden aikana, jotta ehdin toipua niistä kunnolla. Hän onnistui loistavasti, kun ottaa loukkaantumiset huomioon, Moon jatkoi. 

Murto ylitti finaalissa korkeuden 470, mutta yritykset kymmenen senttiä ylempää olivat vaisuja. Kultaa otti Australian Nina Kennedy (490). Moonin perässä pronssia sai kanadalainen Alysha Newman.

Lue myös: