Englantilaisasiantuntijat iskivät kiinni EM-pettymykseen – sama viesti toistuu: "Jos haluat voittaa..."

Espanjasta Euroopan mestari – kaatoi Englannin 2–1 finaalissa 2:33
Espanjasta Euroopan mestari – kaatoi Englannin 2–1 finaalissa.

Oliko Englanti tarpeeksi rohkea? Nimivahvan joukkueen taipuminen Espanjalle 1–2 jalkapallon EM-finaalissa on poikinut kriittisiä näkemyksiä maan tunnetuilta laji-ihmisiltä. 

Loppuottelussa, jonka voittomaali tuli 86. minuutilla Mikel Oyarzabalin jalasta, Espanja hallitsi palloa 65 prosenttia peliajasta ja vei maalintekoyritykset 16–9.

Entinen Englannin maajoukkuetähti, suosittu asiantuntija Gary Lineker puhui BBC:lle "sydäntäsärkevästä tappioista, joka oli kuitenkin jollakin tapaa voitto hyökkäävälle jalkapallolle".

Linekerin kollegat Rio Ferdinand ja Chris Sutton olisivat halunneet nähdä "rohkeamman" Englannin Saksassa pelatussa turnauksessa. Päävalmentaja Gareth Southgate sai tästä kritiikkiä myös kisojen aikana.  

– Jos haluat voittaa, sinun täytyy olla rohkea ja laittaa ajoittain kaikki likoon. Et voi pelata aina konservatiivisesti, Ferdinand analysoi.

– Espanja pelasi kaunista peliä, Englanti ei. Garethin joukkueen vahvuus on ollut pelien kääntäminen voitoiksi, Sutton jatkoi. 

– Espanja on joukkue. Englanti on erinäisiä palasia.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Micah Richards peräänkuuluttaa taktista muutosta. Hänen mielestään Englannilla saattaa olla paras miehistö, muttei parasta joukkuetta.  

– Managerimme on menestynyt puolustavalla jalkapallolla, siitä merkkeinä MM-välierä ja kaksi EM-finaalia, mutta tätä joukkuetta ei ole pystytty puskemaan eteenpäin niin kuin se olisi ansainnut. En vähättele tällä Gareth Southgatea, se on vain hänen taktiikkansa. 

– Nyt meidän on liikuttava oikeaan suuntaan, ja pelattava jalkapalloa, johon nämä pelaajat ovat tottuneet seuroissaan, Richards pyöritteli.

Entinen maajoukkuemaalitykki Alan Shearer huomauttaa, että Southgate on nostanut Englannin uudelleen huipputasolle. Pelkästään tämä ei kuitenkaan enää riitä Shearerille.

– He ovat yhtenäisiä ja rautaisia, mutta mielestäni he ovat vielä näkemäämme parempia, Shearer toteaa.

Ferdinand on samoilla linjoilla. 

– Sanoimme jo alkulohkovaiheen jälkeen, että jos aiot peluuttaa konservatiisempaa jalkapalloa tällä määrällä lahjakkuutta, sinun tulee voittaa. Muussa tapauksessa peli pilkotaan osiin, ja tämä nähdään aika negatiivisena lähestymistapana. 

– Tämä putoaa managerin varpaille, sillä hän virittää joukkueensa tiettyyn pelitapaan. Tämä on hänen tyylistään jalkapalloa, entien huipputoppari summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat