Ensitunnelmat Huawei P20:stä ja P20 Prosta: Kolme takakameraa 40 + 20 + 8 megapikselillä, tekoälyä - ja poikkeuksellinen värivaihtoehto

Julkaistu 27.03.2018 18:41
Toimittajan kuva

Markus Lehtiniitty

markus.lehtiniitty@mobiili.fi

@mlehtiniitty

Huawei julkisti tänään Pariisissa uudet P20-puhelimensa. Pääsimme ottamaan ensituntumaa P20 ja P20 Pro -uutuuksiin jo ennakkoon.

P20-puhelimet on varustettu lovella näytön yläreunassa.

Päivän päätähti on Huawein uusi lippulaivaälypuhelin P20 Pro, joka 849 euron hinnallaan kipuaa Huawei-malliston huipulle. P20 Pron rinnalla markkinoille tulee myös hieman vaatimattomampi P20, joka kuitenkin myös lukeutuu niin tekniikaltaan kuin 649 euron hinnaltaan huippupuhelinten joukkoon. Kolmas uutuus, 349 euron P20 Lite, on teknisesti huomattavasti vaatimattomampi kuin nimikaimansa.

P20 tulee myyntiin heti huomenna keskiviikkona. P20 Pro puolestaan 16. huhtikuuta.

Perustiedot P20:sta ja P20 Prosta löytyvät toisesta artikkelista, ja alla keskitytään ensikokemushavaintoihin uutuuksista.

Kolme takakameraa P20 Prossa – ja megapikseleitä piisaa

Huawei P20 Pron kolmesta takakamerasta korotetulla alueella sijaitsevat 40 megapikselin pääkamera sekä 8 megapikselin telelinssikamera. 20 megapikselin monokromikamera on näiden vieressä erillään, koska se on mahdollista toteuttaa ohuemmin.

P20 Prossa on ensi kertaa älypuhelimessa kolme takakameraa. Lisäksi huomion kiinnittää pääkameran korkea pikselimäärä, 40 megapikseliä, jollaisia lukemia ei ole puhelinkameroissa nähty sitten Nokian legendaaristen hirviökamerapuhelinten 808 PureView’n ja Lumia 1020:n.

P20:ssä ja P20 Prossa on 24 megapikselin etukamera. Kamerasovelluksesta löytyvät myös Applea matkivat keinotekoiset valoefektit.

Megapikselit eivät kerro kameran laadusta, mutta pikaisella kokeilulla Huawei P20 Pron kamera vaikuttaa ainakin erittäin lupaavalta. Huonoja eivät ole olleet edeltävienkään Huawei-huippupuhelinten, kuten viime loppuvuoden Mate 10 Pron, kaksoiskamerat ja nyt monessa suhteessa Huawei tuntuu ottaneen askeleen eteenpäin.

40 megapikselin kokoisia kuvia P20 Pron kamera ei tavallisesti tallenna. Oletusasetuksella kuvat tallentuvat 10 megapikselin kokoisia. Tällöin neljä pikseliä yhdistetään yhdeksi suuremmaksi – Huawei kutsuu tätä tekniikkaa Light Fusion -nimellä. Se on käytössä myös P20-puhelinten etukameroissa, joiden tarkkuus on 24 megapikseliä. Tarkoituksena pikselien yhdistämisessä on muun muassa parantaa kuvanlaatua hämärämmissä olosuhteissa – näin saadaan tallennettua kuviin enemmän valoa. P20 ja P20 Pro ottavat askeleen eteenpäin hämäräkuvauksessa myös tukemalla ISO 51200 -valoherkkyyttä, joka kohoaa päivityksen jälkeen jopa ISO 102400-valoherkkyyteen. Ihmissilmän valoherkkyys on ISO-arvolla mitattuna noin 1600. Pikselien yhdistäminen, suurempi valoherkkyys ja muut päivitykset yhdessä tekevät ensituntumalta P20 Prosta varsin kyvykkään hämäräkuvaukseen. Ennakkotilaisuudessa hämäräkuvauskykyjä demottiin pimennysverhojen taakse piilotetulla pienoisjunaradalla, jota puhelimilla sai kuvata.

Halutessaan kameralla voi ottaa koko 40 megapikselin kokoisia kuvia.

Zoomin käyttö 1x-, 3x- ja 5x-tilojen välillä käy helposti.

P20 Pron 40 megapikselin pääkameran kennon koko on kookkaat 1/1,7 tuumaa.

Kolmoiskameran täydentävät aiemmista Huawei-kaksoiskamerapuhelimista tuttu 20 megapikselin monokromikamera sekä uusi lisäys, 8 megapikselin telelinssikamera, jonka myötä mukaan tulee 3x optista zoomia. Kameroista ainoastaan telelinssikamera on varustettu optisella kuvanvakaimella. Aukon koko on 40 megapikselin pääkamerassa f/1,8, monokromikamerassa f/1,6 ja telelinssikamerassa f/2,4.

Optisen zoomin tuova kamera on uutta Huawei-puhelimissa, sillä sen aiemmat kaksoiskamerapuhelimet ovat sisältäneet väri- ja monokromikameran tai pääkameran rinnalla olennaisesti pienemmän tarkkuuden apukameran vain syvyysinformaation tallentamiseksi.

P20 Pron 3x optinen zoom on älypuhelimissa paljon, sillä viimeaikaisissa kilpailijoissa muun muassa Applelta ja Samsungilta optista zoomia on tarjolla 2x verran. Lisäksi Huawei nostaa esiin myös häviöttömäksi mainostetun hybridizoomin, jonka osalta P20 Pro yltää nyt 5x-tasolle. Hybridizoomissa hyödynnetään 8 megapikselin telelinssikameran ohella kahden muun kameran tallentamaa informaatiota.

Zoom-kyvyiltään P20 Pro lienee parasta mitä älypuhelinten kameroissa on nyt tarjolla.

P20 Pro tarjoaa 3x optisen zoomin ja 5x hybridizoomin. Pikaisella kokeilulla tarkkuus kuvissa säilyy hyvänä myös 5x-tasolla.

P20 ja P20 Pro sisältävät myös pikakuvauksen, jossa kahdella äänenvoimakkuuspainikkeen painalluksella kamera ottaa suoraan valmiustilasta kuvan – jopa vain 0,3 sekunnissa.

Osana eteenpäin vietyä kamerakokonaisuutta P20:ssä ja P20 Prossa ovat myös tarkennusta nopeuttava lasertarkennus sekä uutena lisäyksenä kuvausvalon yhteyteen sijoitettu värilämpötila-anturi. Se auttaa muun muassa valkotasapainon ja näin kuvan sävyjen määrittämisessä kohdalleen.

4K-videon tallennuksessa P20-puhelimet eivät vielä tue 60 kuvan sekuntinopeutta, joka on jo mahdollinen Applen uusimmissa iPhoneissa sekä Samsungin Galaxy S9 -puhelimissa. Sen sijaan uutta on jopa 960 kuvan hidastusvideokuvaus. 960 kuvalla sekunnissa tarkkuus on 720p HD eli sama kuin Samsungin uusissa Galaxy S9 -puhelimissa. Sonyn Xperia XZ2 -uutuudet puolestaan tukevat jo samalla nopeudella korkeampaa 1080p Full HD -tarkkuutta.

Huaweissa myös 960 kuvan sekuntinopeuden hidastuskuvaus on täysin oma kuvaustilansa, mikä voi hankaloittaa sen käyttöä nopeiden tilanteiden talteen saamisessa. Mukana ei siis ole mahdollisuutta ottaa pätkää 960 fps -videota osana pidempää videota. Lisäksi toisin kuin Huaweissa, Samsungin Galaxy S9 -puhelimissa 960 fps -hidastuskuvaus aktivoituu haluttaessa automaattisesti, kun kamera havaitsee nopeaa liikettä. Huaweilla 960 fps -hidastusvideot koostuvat noin sekunnin pätkästä tavallisen nopeuksista videota ennen ja jälkeen sekä hidastettuna muutaman sekunnin mittaisesta pätkästä hidastettua videota niiden välissä.

Hidastusvideokuvaus onnistuu 960 kuvan sekuntinopeudella.

P20:ssakin, jossa on ”vain” kaksoiskamera, on kameraa uudistettu aiemmista Huawei-kaksoiskamerapuhelimista. P20:n kamera koostuu nyt 12 megapikselin värikamerasta erittäin suurella 1,55 mikronin pikselikoolla sekä tutusta 20 megapikselin monokromikamerasta. Pääkameran aukon koko on f/1,8 ja monokromikameran f/1,6.

Lisää tekoälyä

Huawei nosti tekoälyn jo loppuvuoden Mate 10 Pro -huippupuhelimensa markkinoinnin keihäänkärjeksi. Siinä esitellyssä Kirin 970 -järjestelmäpiirissä, joka löytyy samanlaisena nyt myös P20:sta sekä P20 Prosta, on tekoälylaskentaan suunniteltu neuroverkkolaskentayksikkö.

P20-puhelinten esittelyn myötä Huawei vie tekoälyn hyödyntämistä eteenpäin. Mate 10 Pron tavoin P20 ja P20 Pro osaavat edelleen tunnistaa kuvattaessa erilaiset kuvauskohteet, ja ottaa käyttöön eri kuvatyypeille optimoidut asetukset. Käytännössä tämä tarkoittaa, että esimerkiksi ruokakuvissa korostetaan värejä tavallista voimakkaammin. P20-puhelinten ohjelmisto osaa nyt tunnistaa kasvaneen määrän erilaisia kuvaustilanteita sekä -kohteita. Lisäksi jaottelu on muuttunut hienojakoisemmaksi: esimerkiksi pelkän ruoan yleisen tunnistuksen ohella jatkossa puhelimen kamera osaa tunnistaa valittuja ruokalajeja, ja optimoida vielä tarkemmin asetukset tämän perusteella. Lisäksi esimerkiksi eri koirarotuja tunnistetaan 32 kappaletta.

P20:n ja P20 Pron kamerat osaavat edelleen tunnistaa eri kuvauskohteet, nyt aiempaa monipuolisemmin.

Uutta ovat myös muut tekoälyn avut kuvaamisessa. Kamera osaa esimerkiksi automaattisesti ehdottaa käyttöön erillistä makrotilaa läheltä kuvattaessa. Toki voi kysyä, onko tämä sitten oikeaa tekoälyä vai vain fiksu toiminto muuten vaan. Uusina tekoälytoimintoina Huawei esittelee myös maisemakuvien asentoa vatupassin tavoin ohjaavan horisonttiohjeviivan sekä ryhmäkuvien oikeaa kuvausetäisyyttä neuvovan toiminnon.

Myös P20:n ja P20 Pron kameran uusi 4D Predictive Focus -tarkennus hyödyntää Huawein mukaan tekoälyä. Kamera pyrkii jatkuvasti ennakoimaan tekoälyn avulla liikkuvien kuvauskohteiden liikettä, ja näin tarkennus pysyy paremmin kiinni kohteessa.

Mate 10 Prossa kameran tekoälyominaisuuksia ei saanut kytkettyä pois päältä, mutta nyt tämäkin on mahdollista jos niin haluaa tehdä. Tämä voi olla joillekin mieleen, jos esimerkiksi ei pidä värien tai muiden asetusten ylikorostamisesta eri kuvaustilanteissa.

Huawein mukaan P20 ja P20 Pro käyttävät tekoälyä myös kuvanvakautuksessa. Esitellyt esimerkit ja vertailut kilpailijoihin näyttivät vakuuttavilta, mutta epäselväksi jäi, onko AIS:ssä eli ”tekoälyvakautuksessa” (artificial intelligence stabilization) kyse paljosta muusta kuin elektronisesta, gyroskooppianturin liiketietoa hyödyntävästä elektronisesta kuvanvakautuksesta (EIS). AIS:n myötä uutena ominaisuutena Huawei kuitenkin tuo mahdollisuuden pitkään, jopa 4 sekunnin valotukseen, käsivaralta. Tämän toimivuutta ei vielä ennakkotilaisuudessa testattu.

Huawein itsensä mukaan juuri tekoäly nostaa sen kameran muiden edelle. Vahvalla itseluottamuksella Huawei kutsuikin P20 Pron kamerajärjestelmää kehittyneimmäksi sekä kamerakokemusta älykkäimmäksi mitä markkinoilla. Tekoälyn myötä Huawein mukaan kamera auttaa ja neuvoo, vaikkei sitä osaisikaan käyttää.

Huawei summasi ennakkotilaisuudessaan P20 Pron kameran neljällä pointilla englanniksi: ”See brighter. Se further. See faster. See richer.” Huawein mainoslitania kannattaa toistaa tässä, koska se tiivistää onnistuneesti P20 Pron kameran erityispiirteet. Pikselien yhdistäminen ja suuri valoherkkyys auttavat näkemään kirkkaammin, telelinssikameran 3x optinen zoom kauemmas, 960 kuvan sekuntinopeus hidastusvideokuvauksessa nopeammin ja tekoälytoiminnot rikkaammin eli optimoiduin asetuksin.

Lovi jonka voi myös piilottaa

P20 ja P20 Pro eroavat hieman kooltaan. P20:ssa on 5,8 tuuman RGBW LCD -näyttö, P20 Prossa 6,1 tuuman AMOLED-näyttö. Molemmmissa näytön kuvasuhde on 18,7:9. Nippelitietona mainittakoon, että näyttöjen pikselimäärissä on hiuksenhieno ero: P20:n näytön tarkkuus on 2244×1080 pikseliä, P20 Pron 2240×1080 pikseliä.

Yhteistä koko P20-puhelinkolmikolle, P20:n ja P20 Pron ohella myös P20 Litelle, on lovi näytön yläreunan keskellä. Myös Huawei on lähtenyt mukaan trendiin, jossa näyttö ulotetaan puhelimen yläreunaan asti jättäen kuitenkin vaadittu tila valituille komponenteille. P20-puhelimissa lovi on melko kapea, ja siltä löytyvät vain etukamera, puhelinkuuloke/toinen kaiutin – P20 Pro on varustettu stereokaiuttimin – sekä tavanomaiset anturit.

P20 ja P20 Pro.

Huawei P20 Pron rakenne on erittäin laadukkaan tuntuinen, kuten toki sopii odottaakin.

Virta/lukituspainike on merkattu punaisella viivalla. P20 Pro on 7,8 millimetriä paksu, mutta kamera-alueeltaan selvästi paksumpi.

Huawei antaa käyttäjälle asetuksissa mahdollisuuden piilottaa loven käyttämällä näytön yläreunassa mustaa yläpalkkia. Lisäksi videoita toistettaessa videota ei edes saa laajennettua loven ympärille asti. Kuvia lähennettäessä ne laajentuvat kuitenkin toisaalta koko näytölle, myös loven molemmin puolin.

Asetuksista voi valita, haluaako näytön loven piilottaa yläreunan mustalla tilapalkilla.

On jokaisen oma mielipide, pitääkö lovea järkevänä kompromissina mahdollisimman suuren näyttöpinta-alan tarjoamiseksi vai typeränä muoti-ilmiönä. Toistaiseksi kuitenkin näyttää siltä, että lovinäytöt vain yleistyvät ja ovat tulleet jäädäkseen – ainakin kunnes parempia ratkaisuja komponenttien, ennen kaikkea etukameran, sijoittamiseksi keksitään.

Sormenjälkilukija löytyy etupuolelta. 3,5 millimetrin perinteistä kuulokeliitäntää ei sen sijaan löydy P20:stä ja P20 Prosta enää lainkaan.

Kamera-alue kohoaa muusta takapinnasta P20 Prossa selvästi.

Huawei on päätynyt P20:ssa ja P20 Prossa varsin poikkeukselliseen ratkaisuun lovinäyttöpuhelinten joukossa. Etupuolelle on jätetty selkeä alareunus näytön alapuolelle, ja sijoitettu sille sormenjälkilukija. Lukija toimii pikaisella kokeilulla tuttuun Huawei-tapaan erittäin nopeasti ja varmatoimisesti. Edeltävässä P10-mallissa myös etupuolelle sijoitettu lukija oli upotettu hieman ympäröivää pintaa alemmas. Ainakin omaan näppituntumaan P20-puhelinten ympäröivän pinnan kanssa tasainen lukija tuntuu mukavammalta ratkaisulta.

Huawein EMUI-käyttöliittymä ei ole P20-puhelimissa juurikaan kehittynyt. Ohjelmistossa Huaweilla olisi edelleen parannettavaa. EMUI on parantunut selvästi muutaman vuoden takaisesta, mutta parannettavaa olisi yhä – ja se tapahtuisi ennemmin viemällä käyttöliittymää lähemmäs vakio-Androidia kuin kauemmas siitä.

P20 ja P20 Pro on varustettu Android 8.1 Oreo -käyttöjärjestelmäversiolla ja EMUI 8.1:lla. Uutta on tekoälyä hyödyntävä kuvien järjestely Galleriassa. Tekoäly osaa jakaa kuvat 100 kategoriaan, mikä helpottaa kuvien hakua, minkä lisäksi puhelin antaa kuville myös esteettisen pistelukeman ja nostaa näin esiin onnistuneempia otoksia. Muut uudistukset ovat vähäisiä. Huawei Share -jako on päivittynyt 2.0-versioon, ja tiedostojen jakaminen puhelimen sekä PC- ja Mac-tietokoneen välillä on aiempaa helpompaa. Lisäksi tietojen siirron muista puhelimista käyttöön otettaessa kerrotaan onnistuvan P20-puhelimiin 5 kertaa aiempaa nopeammin.

Hieno Twilight-värivaihtoehto

P20 ja P20 Pro ovat takaa lasipintaisia. Puhelinten designissa on pieniä eroja, sillä hienoisen kokoeron lisäksi P20 Pron takalasi on reunoiltaan hieman kaareva, kun P20 on takaa selvästi tasapintaisempi.

Kolmen takakameran sekä lovinäyttöjen ohella eniten huomiota P20-puhelimissa kiinnittää uusi Twilight-värivaihtoehto. Siinä P20:n takalasi on väritetty liukuvärillä – yläosa on violettia, alaosa turkoosimainen ja keskellä puhelinta värit yhdistyvät saumattomasti. Tämä myös revontuliväriksi tituleerattu värivaihtoehto on livenä nähtynä erittäin tyylikäs. Tyylijutut ovat aina makuasioita, mutta ainakin omassa pistetyksessäni uudella Twilight-värillä P20 Pro kohoaa yhdeksi suosikiksi mitä älypuhelinten designiin tulee.

Huawein uusi Twilight-värivaihtoehto on erittäin tyylikäs.

Euroopassa Huawei tulee keskittymään P20 Prossa kolmeen väriin, jotka Twilightin ohella ovat myös tyylikkäät musta sekä sininen Midnight Blue. Lisäksi P20 Prosta on olemassa Pink Gold -väri, joka ei tule myyntiin Suomessa.

P20:n osalta värivalikoimassa on yhteensä viisi väriä, joista Suomessa myyntiin tulevat musta, sininen ja pinkkiin taipuva kulta Pink Gold. Muut värit ovat Champagne Gold sekä Twilight.

Takalasipinnan viimeistely on molemmissa hyvin heijastava ja peilimäinen.

P20 Pron kolme värivaihtoehtoa, joihin Euroopan myynnissä keskitytään. Lasipinnat ovat hyvin peilimäisiä.

Rinnakkain P20 Pro, P20, P20 Pro, P20.

Mielenkiintoisempi vaihtoehto Samsungin Galaxy S9 -puhelimille

Myös uusien P20-puhelinten kovimpien kilpailijoiden, Samsungin parisen viikkoa sitten kauppoihin tulleiden Galaxy S9 ja Galaxy S9+ -puhelinten, merkittävimmät uudistukset olivat kameroissa. Verrattuna Samsungeihin, on Huawei onnistunut kuitenkin kehittämään P20 Prosta ainakin ensitunnelmaltaan mielenkiintoisemman uutuuden.

P20 Pro on mielenkiintoinen uutuus.

Tämä on sinällään hieman erikoista, sillä P20 Prokin kalpenee monessa suhteessa Galaxy S9 -puhelimille. Huaweista puuttuu niihin verrattuna niin langaton lataus, kuulokeliitäntä kuin myös muistikorttipaikka.

Niin Samsungeissa kuin myös Huaweissa on aivan älypuhelinten parhaimmistoon lukeutuva kamera. Keskinäinen paremmuus selviää vasta tarkemmalla vertailulla. Huawein kamera kuulostaa kuitenkin mielenkiintoisemmalta: tarjolla on 40 megapikselin tarkkuus, jos sitä tarvitaan, optista zoomia 3x verran ja tärkeitä uudistuksia myös hämäräkuvaukseen.

P20:n ja P20:n Pron väliset tekniset erot ovat näytön ja takakameroiden ohella RAM-muistin määrässä (P20 Pro 6 Gt, P20 4 Gt) sekä akun kapasiteetissa (P20 Pro 4 000 mAh, P20 3 400 mAh) sekä vedenkestävyydessä – vain P20 Pro on luokiteltu pölyn- ja vedenkestäväksi (IP67). Pro-mallissa on siis tarjolla paljon parempaa, mutta myös hintaero on yli 200 euroa.

849 euron P20 Pro korottaa Huawei-puhelinten hintahaarukkaa jälleen satasella ylöspäin. Moni asia on kuitenkin puhelimessa kohdallaan. Näyttö vaikuttaa laadukkaalta, rakenne on erinomaisen jämäkkä ja uusi Twilight-väri todella hieno, kamerassa tarjolla on paljon uutta ja erikoista, sormenjälkilukija toimii hyvin ja teknisesti Kirin 970 -järjestelmäpiiri on yhä riittävä huippuluokassakin.

Ensitunnelmaltaan P20 Pro vaikuttaa erinomaiselta älypuhelimelta. Merkittävimmät heikkoudet näyttäisivät olevan edellä mainitut muutamat puutteet ominaisuuksissa.

Kannattaa myös seurata, mitä käy Mate 10 Pron hinnoitelulle P20-uutuuksien saapuessa kauppoihin. Sekin on hyvä huippupuhelin, mutta hankinnan perustela käy hankalammaksi uudessa tilanteessa, jossa P20 on tarjolla halvemmalla 649 eurolla ja P20 Pro tarjoaa enemmän satasen lisähinnalla.

P20:n tekniset tiedot

  • Alumiini-lasirakenne
  • 5,8 tuuman LCD-näyttö lovella näytön yläreunassa ja 18,7:9-kuvasuhteella (2240×1080 pikseliä)
  • Sormenjälkilukija edessä
  • Leica-kaksoiskamera takana: 12 ja 20 megapikselin väri- ja monokromikamerat, aukon koko väripääkamerassa f/1,8 ja monokromikamerassa f/1,6, 2x hybridizoom, lasertarkennus ja RGB-valoanturi
  • 4K-videokuvaus ja jopa 960 kuvan hidastuskuvaus 720p HD -tarkkuudella
  • Edessä 24 megapikselin kamera f/2,0-aukolla
  • Kirin 970 -järjestelmäpiiri tekoälymoottorilla (4x ARM Cortex-A73 @ 2,36 GHz + 4x ARM Cortex-A53 @ 1,8 GHz)
  • 4 gigatavua RAM-käyttömuistia (Euroopan versio)
  • 128 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (Euroopan versio), ei muistikorttipaikkaa
  • Kaksi SIM-korttipaikkaa
  • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys 31 taajuuden tuella
  • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 4.2 / NFC -yhteydet
  • USB-C-liitäntä (USB 3.1 / DisplayPort), ei 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää
  • 3 400 milliampeeritunnin akku ja Huawei SuperCharge -pikalataus (22,5W, 4,5A / 5V)
  • Pölyn- ja vedenkestävyys IP53-luokiteltu (vain roiskeveden kestävä)
  • Android 8.1 Oreo + EMUI 8.1
  • Paksuus 7,65 millimetriä

P20 Pron tekniset tiedot

  • Alumiini-lasirakenne
  • 6,1 tuuman OLED-näyttö lovella näytön yläreunassa ja 18,7:9-kuvasuhteella (2240×1080 pikseliä)
  • Sormenjälkilukija edessä
  • Leica-kolmoiskamera takana: 40 ja 20 megapikselin väri- ja monokromikamerat, lisäksi 3x optizen zoomin tuova 8 megapikselin telelinssikamera, aukkojen koot f/1,8 (40 Mpiks.), f/1,6 (20 Mpiks.) ja f/2,4 (8 Mpiks.), optinen kuvanvakain vain telelinssikamerassa, 5x hybridizoom, lasertarkennus ja RGB-valoanturi, jopa 51200 ISO-valoherkkyys, päivityksen jälkeen jopa 102400 ISO-valoherkkyys
  • 4K-videokuvaus ja jopa 960 kuvan hidastuskuvaus 720p HD -tarkkuudella
  • Edessä 24 megapikselin kamera f/2,0-aukolla
  • Kirin 970 -järjestelmäpiiri tekoälymoottorilla (4x ARM Cortex-A73 @ 2,36 GHz + 4x ARM Cortex-A53 @ 1,8 GHz)
  • 6 gigatavua RAM-käyttömuistia (Euroopan versio)
  • 128 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (Euroopan versio), ei muistikorttipaikkaa
  • Kaksi SIM-korttipaikkaa
  • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys 31 taajuuden tuella
  • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 4.2 / NFC -yhteydet
  • USB-C-liitäntä (USB 3.1 / DisplayPort), ei 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää
  • 4 000 milliampeeritunnin akku ja Huawei SuperCharge -pikalataus (22,5W, 4,5A / 5V)
  • Pölyn- ja vedenkestävyys IP67-luokiteltu (1 metrin syvyys 30 minuuttia)
  • Android 8.1 Oreo + EMUI 8.1
  • Paksuus 7,8 millimetriä

P20 Pro vs. Mate 10 Pro. P20-puhelimet tuovat näyttöloven, sormenjälkilukija onkin etupuolella ja takana kamerat järjestelty eri tavalla.

P20 Pron design on muuttunut varsin paljon vuotta aiemmasta P10:stä.

Tuoreimmat aiheesta

Digi