Huawei on julkistanut uuden Mate 20 ja Mate 20 Pro -huippupuhelinkaksikkonsa. Kaksikosta ainoastaan Mate 20 Pro tulee myyntiin Suomessa.
Mate 20 Pro on erinomaisesti varustettu huippupuhelin. Siinä on kookas 6,39 tuuman näyttö, jonka tarkkuudesta ei ole tingitty. Sormenjälkilukija löytyy näytön alta ja kasvojentunnistus toimii kolmiulotteisesti. Takana kameroita on kevään P20 Pron tavoin kolme, mutta monokromikamera on korvattu ultralaajakulmakameralla. Sisuksisssa on ensi kertaa Huawein uusi huippuluokan Kirin 980 -järjestelmäpiiri. Lisäksi Mate 20 Pro tukee aiempaa nopeampaa latausta – niin langallisesti kuin langattomastikin.
Suomessa Mate 20 Pro tulee myyntiin 6 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja 128 gigatavun sisäisellä tallennusmuistilla varustettuna. Suositushinta on 999 euroa ja toimitukset alkavat 5. marraskuuta.
Värivaihtoehtoja Mate 20 Prosta on olemassa viisi kappaletta, mutta vain kolme kuuluu Suomen valikoimaan. Nämä ovat musta, sininen Midnight Blue sekä sinistä, violettia ja mustaa yhdistävä Twilight-liukuväri. Värivaihtoehdoista sinisessä on raitamainen pinnoite, joka myös hieman parantaa puhelimen takalasipinnan pitoa. Värit, jotka eivät saavu Suomeen, ovat vihreä Emerald Green sekä Pink Gold.
Kookas ja hyvä näyttö – sekä sormenjälkilukija näytössä että 3D-kasvojentunnistus
Mate 20 Pron näyttö on erittäin hyvä, kuten toki odottaa sopiikin. 6,39 tuuman näytössä on 3120×1440 pikseliä, joten pikselitiheys kohoaa lähes 540 pikseliin tuumaa kohti. OLED-tekniikalla toteutettu näyttöpaneeli kaartuu myös hieman pidemmille sivureunoilleen. Ainakaan melko lyhyen ensikokeilun aikana tämä ei kuitenkaan aiheuttanut virhepainalluksia.
Hieman pyöristettyjen muotojensa ansiosta Mate 20 Pro istuu mukavasti käteen. Huawei on saanut puristettua näytönreunukset varsin pieniksi: näytön pidempien sivujen reunukset ovat Huawein mukaan Mate 20 Prossa leveydeltään vain 2,1 millimetriä verrattuna iPhone XS Maxin 4,06 millimetriin. Mate 20 Pron näyttö-runkosuhde on Huawein mukaan 86,9 prosenttia. Pyöristetyt linjat näkyvät myös siinä, että kyljen uloimmasta pokkauksesta mitattuna Mate 20 Pro on vain 2,3 millimetriä paksu. iPhone XS Maxissa vastaava luku on Huawein mukaan 5,8 millimetriä.
Sormenjälkilukija nähtiin näytön osana Huawei-puhelimissa ensi kertaa jo keväällä P20-huippupuhelinten rinnalla julkistetussa 2 095 euron Porsche Design Huawei Mate RS -erikoismallissa. Nyt Mate 20 Prossa näytön alle sijoitettu lukija tulee ensi kertaa ”tavalliseen” Huawei-malliin. Huawein mukaan optisella tekniikalla toteutettu lukija on jopa 30 prosenttia nopeampi kuin kevään Porsche-mallissa.
Näytön alle sijoitettuja optisia sormenjälkilukijoita on monissa muissa puhelimissa järjestään toistaiseksi kritisoitu, mutta ennakkotilaisuudessa kokeiltuna Mate 20 Pron lukija tuntui toimivan melko hyvin mitä tulee niin nopeuteen kuin tunnistuksen varmuuteen. Nopeus ei kuitenkaan yllä perinteisten erillisten lukijoiden tasolle. Lisäksi tunnistusnopeuden tai -varmuuden sijaan merkittävin ongelma näytölle sijoitetussa sormenjälkilukijassa on sormen osuminen oikeaan kohtaan – se vaatii käytännössä katsetta eikä onnistu sokkona, kuten perinteisissä näytön ulkopuolisissa lukijoissa. Tämä tietenkin hidastaa käyttöä.
Jollei sormenjälkilukijan käytölle olisi vaihtoehtoa, voisi uudenlaista lukijaa pitää Mate 20 Prossakin heikkoutena. Nyt näyttöön sijoitettu sormenjälkilukija tuntuu kuitenkin ennemminkin mukavalta lisäbonukselta, sillä Mate 20 Pro on varustettu myös edistyksellisellä 3D-kasvojentunnistuksella, joka vastaa esimerkiksi Applen iPhone X / XR / XS / XS Max -malleissa nähtyä.
Mate 20 Pron selvästi Mate 20 -mallia leveämpi näyttölovi sisältää 24 megapikselin tavallisen etukameran lisäksi etäisyystunnistimen, kasvot valaisevan infrapuna-anturin, niiden päälle näkymättömän pistekuvion piirtävän projektorin sekä infrapunakameran.
Kasvojentunnistus toimi pikakokeilussa erinomaisesti – sekä nopeasti että varmasti. Tunnistusnopeus on samaa tasoa tai ehkä jopa hieman nopeampi kuin iPhone XS Maxissa. Huawein mukaan sen kasvojentunnistus toimii 0,6 sekunnissa. Emme ennakkotilaisuudessa vielä päässeet testaamaan kasvojentunnistusta erilaisissa olosuhteissa, mutta käytetyn tekniikan pitäisi toimia aivan yhtä hyvin myös pimeässä.
On helppo uskoa hyvin toimivan kasvojentunnistuksen tulevan olemaan Mate 20 Pro -käyttäjille pääasiallinen tunnistautumistapa puhelinta käytettäessä sormenjälkilukijan sijaan. Lisäksi kolmiulotteisesti toimivan kasvojentunnistuksen turvallisuuden pitäisi myös olla riittävällä tasolla toisin kuin kuin vain etukameraan perustuvien kasvojentunnistusjärjestelmien.
Applen tavoin Huawei hyödyntää 3D-mallinnuskykyjä myös omissa animoiduissa Huawei 3D Live -emojeissaan, joita voi tallentaa jaettavaksi MP4-video- tai GIF-muotoon. Lisäksi Mate 20 Pro tukee myös Huawei 3D Live -objektien luomista. Tätä emme vielä ennakkotilaisuudessa ehtineet testata, mutta Huawein mukaan ominaisuudella pystyisi herättämään eloon lempiesineensä. Toiminnon lopputuloksena syntyvän materiaalin voi tallentaa kolmiulotteisena GLTF-mallina tai MP4-videomuodossa.
Takana kolme kameraa – ultralaajakulma monokromikameran tilalle
Huawei otti melkoisen loikan eteenpäin kevään kolmella takakameralla varustetulla P20 Pro -mallillaan. Vielä yli puolisen vuotta esittelynsä jälkeen P20 Pro on säilyttänyt ykkössijansa kameratestaamiseen erikoistuneen DxOMarkin rankingissa 109 pisteellään. Toistaiseksi lähimmäksi on päässyt Applen iPhone XS Max 105 pisteellä.
Nyt Mate 20 Prossa Huawei jatkaa kehitystä siitä mihin se P20 Prossa jäi. Yläkulmaan riviin sijoittamisen sijaan kolme kameraa sekä LED-kuvausvalo on Mate 20 Prossa sijoitettu symmetriseksi neliöksi puhelimen keskilinjalle. Huawein mukaan tämä järjestely on saanut inspiraationsa kilpa-auton, tarkemmin sanottuna Porschen, etuvalosta – uskoo, ken tahtoo.
Huawei Mate 20 Pro jatkaa edelleen yhteistyötä saksalaisen kameravalmistaja Leican kanssa, ja Leica-brändäys onkin edelleen näkyvästi läsnä kameroiden yhteydessä.
Mate 20 Pron kolmoiskameraratkaisu sisältää:
- Pääkamera: 40 megapikseliä, pikselikoko 1,0 mikronia (kennon koko 1/1,7″), polttoväli 27 mm ja aukon koko f/1,8
- Ultralaajakulmakamera 106 asteen kuvakulmalla: 20 megapikseliä, pikselikoko 1,0 mikronia (kennon koko 1/2,8″), polttoväli 16 mm ja aukon koko f/2,2
- Telekamera: 8 megapikseliä, pikselikoko 1,0 mikronia (kennon koko 1/4″), polttoväli 80 mm ja aukon koko f/2,4, optinen kuvanvakain
Mate 20 Pron kameroilla pystyy nyt siis valitsemaan näkymän kulloiseenkin kuvaustilanteeseen kolmesta erilaisesta laajuudesta. Uutena mukaan tulleesta tavallista laajakulmaisemmasta kamerasta voi olla hyötyä tilanteissa, joissa kuvaan halutaan mahduttaa enemmän – olipa kyse sitten laajemmasta maisemasta tai leveämmästä ryhmäkuvasta.
Alla esimerkkinä kuvat Mate 20 Pron kamerasovelluksesta 0,6x (ultralaajakulma), 1x (laajakulma / pääkamera) sekä 3x (tele) -näkymillä.
Huawein mukaan kamerakennojen kasvu, kuvasignaalin prosessoinnissa tapahtunut kehitys sekä edistyneemmät algoritmit ovat vähentäneet etuja mitä on aiemmin saatu Huawein kaksoiskameroista alkaen suosimasta mustavalkoisesta monokromikamerasta. Sillähän on kaksois- ja kolmoiskameroissa tähän asti pyritty tallentamaan tarkemmin yksityiskohtia sekä hämäräkuviin enemmän valoa. Monoromikamerasta saadut hyödyt ovat olleet kuvanlaadullisia, kun taas nyt ultralaajakulmakamera parantaa selvästi kameran käytettävyyttä eri tilanteissa.
Tekoäly on noussut viimeisen vuoden pari aikana esille älypuhelinten kameroissa. Myös Mate 20 Pro luonnollisesti sisältää edelleen kuvauskohteen tunnistuksen sekä kuvaussäätöjen optimoinnin sen perusteella. Lisäksi jo aiemmasta tuttua on tekoälyn hyödyntäminen kuvanvakautukseen, myös erillisessä yökuvaustilassa, joka oli jo P20 Pron kameran yksi parhaimpia puolia. Optinen kuvanvakain kolmesta takakamerasta löytyy ainoastaan 8 megapikselin telekamerasta P20 Pron tavoin.
Lisäksi Mate 20 -kameroista löytyy Super HDR -toiminto, joka yhdistää informaation jopa 10 kameraruudusta yhdeksi paremmaksi kuvaksi.
Nyt Mate 20 -uutuuksissa niiden sisältämän uuden Kirin 980 -järjestelmäpiirin ja sen huomattavasti tehokkaamman Dual NPU -neuroverkkoprosessorin myötä kameratekoäly sisältää myös:
- AI Cinema -videokuvaustila tuo videoihin erilaisia efektejä – näitä ovat Fresh, Vintage, Suspense, Portrait Bokeh sekä AI Portrait Color.
- Kenties vakuuttavin on AI Portrait Color, joka jättää etualalla liikkuvan kohteen kuten kävelevän ihmisen videolla värilliseksi ja muuntaa kuvan muuten täysin mustavalkoiseksi. Huawein esittelemässä Mate 20 Prolla kuvatussa esimerkkivideossa efekti näytti todella upealta. Toimiiko uusi ominaisuus todellisuudessa näin hyvin selviää vasta tarkemmassa testissä.
- Spotlight Reel leikkaa videoista lyhyempiä kohokohtapätkiä valittuun kohdehenkilöön keskittyen.
Lisäksi kameroihin on tuotu erityinen vedenalaisen kuvauksen tila, jonka Huawein on tarkoittanut käytettäväksi puhelinta suojaavan lisävarustekotelon kanssa. Mahdollista on myös videokuvaus tavallista laajemmalla 21:9-kuvasuhteella.
Mate 20 Pro tunnistaa myös, kun kamera tuodaan hyvin lähelle kuvauskohdetta, jolloin se aktivoi automaattisesti käyttöön erillisen makrokuvaustilan. Huawein mukaan Mate 20 Pron ultralaajakulmakamera tarkentaa jo 2,5 senttimetrin etäisyydeltä, kun tavallisesti älypuhelinkameroilla tarkennus onnistuu yleisesti vasta 3-4 kertaa kauempaa. Huawein puheet näyttivät tältä osin pitävän paikkansa, sillä makrokuvaus vaikutti todella toimivan Mate 20 Prossa tavanomaista lähempää.
Sisarmalli Mate 20:ssä on Mate 20 Pron tavoin laajakulmapääkameran rinnalla ultralaajakulma- ja telekamerat. Siinä pääkameran tarkkuus on kuitenkin vain 12 megapikseliä ja laajakulmakameran 16 megapikseliä. Telekamera on myös Mate 20:ssä 8-megapikselinen, mutta tarjoaa vain 2x optisen zoomin Mate 20 Pron 3x:n sijaan.
Nopeampaa latausta niin langalla kuin ilmankin, ja sisuksissa uusi tehokas Kirin 980
Nopea akun pikalataus on ollut yksi viime vuosien käytännöllisimpiä edistysaskeleita älypuhelimissa, ja tässä suhteessa Mate 20 Pro nousee nyt seuraavalle tasolle.
Mate 20 Pro tukee 40 watin (10V / 4A) latausta myyntipakkauksessa mukana toimitettavalla Huawei SuperCharge -laturilla. Suuremman tehon myötä Mate 20 Pron akku latautuu tyhjästä 30 minuutissa 70 prosentin varaukseen, vaikka akulla onkin kapasiteettia 4 200 milliampeerituntia eli 5 prosenttia sekä kevään P20 Prota että viime syksyn Mate 10 Prota enemmän.
Eikä nopeampi lataus rajoitu vain edellä mainittuun, sillä Mate 20 Pro tukee myös langatonta latausta Huawein latausalustalla jopa 15 watin teholla. Huawei nosti esiin kuinka langattoman latauksen teho peseekin Applen iPhone XS Maxin 70 prosentilla.
Lisäksi tarjolla on varsin veikeä uusi toiminto, käänteinen langaton lataus, jonka myötä Mate 20 Pro pystyy lataamaan muita Qi-standardin mukaista langatonta latausta tukevia laitteita, kuten älypuhelimia. Käänteinen langaton lataus pitää aina erikseen aktivoida asetuksista, mutta toimii sen jälkeen vaivattomasti. Mate 20 Prolla voikin helposti tarjota lisävirtaa vaikkapa illanvieton aikana kaverin langatonta latausta tukevaan älypuhelimeen ilman tarvetta minkäänlaisille johdoille tai latureille.
Mate 20 Pro ja Mate 20 sisältävät Huawein uuden sukupolven Kirin 980 -järjestelmäpiirin, jonka Huawei julkisti jo elokuun lopulla IFA-messujen yhteydessä. Laajasti lisätietoa Kirin 980:stä löytyykin tästä aiemmasta jutusta.
Huawein suorittamien testien mukaan yhden tehokkaimman ytimen suorituskyvyssä Kirin 980:n suorituskyky on noussut 75 prosentilla verrattuna edeltävään Kirin 970:een ja virtatehokkuus 58 prosentilla. Vastaavasti kilpailevan, useampien muiden valmistajien Android-huippupuhelimista löytyvän Qualcommin Snapdragon 845:n Kirin 980 pesee Huawein mukaan suorituskyvyssä 37 prosentilla ja virtatehokkuudessa 33 prosentilla.
Kirin 980 -piiri on edelleen kahdeksanytiminen, mutta piirijakauma on aiemmasta poiketen kolmiosainen ja piirejä voidaan hyödyntää aiempaa joustavammin eri osioista:
- 2 ARM Cortex-A76 -ydintä 2,6 gigahertsin kellotaajuudella – eniten suorituskykyä vaativaan käyttöön
- 2 ARM Cortex-A76 -ydintä 1,92 gigahertsin kellotaajuudella – pidempiaikaiseen suorituskykyyn
- 4 ARM Cortex-A55 -ydintä 1,8 gigahertsin kellotaajuudella – kevyempiin tehtäviin vähemmällä virrankulutuksella
Kirin 980 sisältää myös uutta arkkitehtuuria edustavan Mali-G76-grafiikkasuorittimen. Ennen kaikkea peleissä tarvittava graafinen suorituskyky on parantunut Kirin 970:stä 46 prosentilla. Lisäksi virtatehokkuudessa on tapahtunut jopa 178 prosentin parannus, joten myös Mate 20 Pron akunkeston raskaassa pelikäytössä pitäisi olla selvästi aiempaa parempi.
Suhteellisesti kokonaisuuteen nähden grafiikkasuorituskyky on pitkään ollut Kirin-huippupiirien ja niiden myötä Huawei- ja Honor-huippupuhelinten heikkous kilpailijoihin verrattuna, mutta nyt Kirin 980:n pitäisi muuttaa tilannetta. Huawein mukaan pelisuorituskyvyssä Kirin 980 pesee Snapdragon 845:n tietyissä tilanteissa jopa 22 prosentilla ja virrankulutus on 32 prosenttia pienempi – joskin ilmeisesti laajemmin graafisessa suorituskyvyssä tilanne on näiden piirien välillä varsin tasainen.
Viime vuoden Kirin 970 -järjestelmäpiiri sisälsi ensimmäisenä tekoälymoottorin eli neuroverkkolaskentaan optimoidun erillisen osion. Nyt Kirin 980:ssä tätä on viety eteenpäin kaksiytimisellä Dual NPU:lla. Kirin 980:n Dual NPU pystyy tunnistamaan jopa 4 500 kuvaa minuutissa. Suorituskyky on yli tuplaantunut Kirin 970:stä. Dual NPU:n kasvanutta suorituskykyä Huawei hyödyntää erityisesti kameran uusissa videokuvaukseen liittyvissä tekoälytoiminnoissa.
Yhteystuki esimerkiksi 4G-mobiiliverkkoyhteyden osalta on perinteisesti kuulunut Huawein vahvuuksiin. Kirin 980 ja Mate 20 Pro jatkavat tällä polulla sisältäen ensimmäisenä kategorian 21 4G LTE -modeemin, joka yltää teoriassa jopa 1,4 gigabitin latausnopeuteen sekunnissa. Toki todellisuudessa nopeudet jäävät matalammalle tasolle, esimerkiksi verkkojen rajoitteista johtuen, mutta Mate 20 Pron toiminnan 4G-verkoissa pitäisi olla parasta tasoa mitä markkinoilla on nähty.
Uutta Kirin 980:ssä on myös tuki toiselle GPS-taajuudelle, L5-taajuudelle perinteisen L1:n rinnalla. Tämän pitäisi parantaa paikannuksen tarkkuutta myös jopa 10-kertaisesti eli metreistä alle metrin tasolle.
Uutta Mate 20 -puhelimet tarjoavat myös muistikorttirintamalla. Älypuhelimissa käytetyt muistikortit ovat useamman vuoden ajan olleet poikkeuksetta microSD-muistikortteja, mutta ne eivät Mate 20 Prohon sovi. Sen sijaan Huawei on kehittänyt uuden NM Cardin (nano memory card), joka on 45 prosenttia microSD-muistikorttia pienempi, kooltaan operaattorien nano-SIM-kortteja vastaava muistikortti. Mate 20 Prossa on kaksi korttipaikkaa, eli toinen paikka on jaettu SIM-kortin ja muistikortin kesken.
Huawei tuo myyntiin omat NM Card -korttinsa ja toistaiseksi on epäselvää tullaanko kortteja näkemään muilta valmistajilta. Huawein mukaan NM Cardissa on kyse sen kehitystyöstä, jonka ala laajemmin kuitenkin voi myös ottaa käyttöön. Muistikorttivalikoiman rajoittuessa nyt Huawein omiin kortteihin joutuu tallennusmuistin laajentamisesta maksamaan kovemman hinnan gigatavua kohden kuin mitä microSD-muistikortit tätä nykyä maksavat.
Tuore Android 9 Pie Huawein yksinkertaistetulla EMUI 9:llä
Ilahduttavaa on, että Huawei Mate 20 Pro tulee saataville suoraan tämän syksyn uudella Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversiolla varustettuna. Google julkaisi Android 9 Pien jo 6. elokuuta, mutta yhä monet uudetkin huippupuhelimet tulevat markkinoille vanhemmilla versioilla.
Mate 20 Prossa uusi Android löytyy Huawein EMUI 9 -ohjelmiston alta.
EMUI 9 sisältää luonnollisesti Android 9 Pien uudistuksia, joita on käyty läpi tässä artikkelissa. Lisäksi Huawein tavoitteena on ollut tehdä EMUI 9:stä aiempaa yksinkertaisempi, nautittavampi ja yhtenäisempi.
Huawei on uudistanut EMUI 9:ssä käyttöliittymäänsä sekä ilmeeltään että toiminnallisuudeltaan. Esimerkiksi useissa sovelluksissa aiemmin ylälaidassa sijainneet välilehtipainikkeet on siirretty näytön alareunaan, mikä helpottaa yhden käden käyttöä.
Lisäksi yksinkertaistamisesta esimerkkinä käy asetusvalikko, jossa Huawein mukaan yksittäisten kohtien määrää on EMUI 9:ssä vähennetty EMUI 8:n 940 kohdasta 843 kohtaan EMUI 9.0:ssa.
EMUI 9 tuo myös uudet kosketuseleet, joilla voi korvata näytön alareunan navigaatiopainikkeet.
Toiminnallisten uudistusten lisäksi Huawei on keskittynyt myös suorituskyvyn parantamiseen: Huawei nosti Mate 20 Pron ennakkoesittelyssä esiin lukuja, kuten 47 prosenttia nopeamman vasteen kosketukseen, 51 prosenttia nopeamman käynnistymisen ja 42 prosenttia sulavamman toiminnan.
Lisäksi Mate 20 Pron PC-tila, jossa puhelin toimii ikään kuin pöytätietokoneen keskusyksikkönä, toimii nyt langattomasti aiemman HDMI-kaapelin ohella. Langaton yhteys onnistuu suoraan Miracastia tukeviin näyttöihin tai vaihtoehtoisesti Huawei Wireless Dongle -lisälaitteen avulla.
Lisäksi päivitetty Huawei Share 3.0 -jakotoiminto mahdollistaa langattoman tulostuksen Mopria Alliance -tuen piiriin kuuluviin langatonta toimintaa tukeviin tulostimiin tiedostojen puhelinten välillä, PC:lle ja Macille jakamisen lisäksi.
Yhteenveto: Markkinoiden parhaimman Android-älypuhelimen valtikka siirtyy Huaweille
Huawei on onnistunut viime vuosina parantamaan älypuhelimiaan nopeammin kuin monet sen kilpailijoista. Suuremman kehitysvauhdin myötä Mate 20 Pro nousee nyt Android-älypuhelinten terävimpään kärkeen ohi Samsungin syksyn Galaxy Note9:n.
Mate 20 Prossa on ennusmerkkien perusteella markkinoiden paras kamerakokonaisuus älypuhelimissa, uusi Kirin 980 -järjestelmäpiiri merkitsee huipputason suorituskykyä, suuren 4 200 milliampeeritunnin akun lataaminen käy markkinoiden vikkelintä vauhtia niin kaapelilla kuin ilmankin, näyttö on kaikin puolin mainio ja kasvojentunnistus turvallinen – ja lisäksi bonuksena mukana on myös sormenjälkilukija näytön alla.
Lisäksi laatutuntumassa ei ole moitteen sijaa, tuntuma kädessä on hyvä ja rakenne on pöly- ja vesitiivis (IP68). Kaikin puolin ansiokkaan kokonaisuuden täydentää tuore Android-käyttöjärjestelmäversio.
Jos Mate 20 Prosta heikkouksia haetaan, niin toistaiseksi mieleen tulevat lähinnä puuttuva 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä sekä muistikorttituen rajoittuminen uusiin kalliimpiin NM Card -kortteihin.
Huawei Mate 20 Pron tekniset tiedot
- Lasi-alumiinirakenne
- 6,39 tuuman sivuille kaartuva OLED-näyttö HDR-tuella ja 3120×1440 pikselin 19,5:9-kuvasuhteella
- 3D-kasvojentunnistus infrapuna-antureilla ja pisteprojektorilla
- Optinen sormenjälkilukija näytössä
- Stereokaiuttimet
- Takana kolme kameraa
- Pääkamera: 40 megapikseliä, pikselikoko 1,0 mikronia (kennon koko 1/1,7″), polttoväli 27 mm ja aukon koko f/1,8
- Ultralaajakulmakamera 106 asteen kuvakulmalla: 20 megapikseliä, pikselikoko 1,0 mikronia (kennon koko 1/2,8″), polttoväli 16 mm ja aukon koko f/2,2
- Telekamera: 8 megapikseliä, pikselikoko 1,0 mikronia (kennon koko 1/4″), polttoväli 80 mm ja aukon koko f/2,4
- Edessä 24 megapikselin kamera f/2,0-aukolla
- Kahdeksanytiminen Kirin 980 -järjestelmäpiiri (2x 2,6 GHz ARM Cortex-A76 + 2x 1,92 GHz ARM Cortex-A76 + 4x 1,8 GHz ARM Cortex-A55, Mali-G76-grafiikkasuoritin, Dual NPU -neuroverkkossuoritin)
- 6 tai 8 gigatavua RAM-käyttömuistia
- 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
- NM Card -muistikorttipaikka (jaettu toisen SIM-korttipaikan kanssa)
- Kaksi SIM-korttipaikkaa
- 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys (maks. 1,4 Gbit/s, kategoria 21)
- Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac Wave 2 / Bluetooth / NFC -yhteydet
- USB-C-liitäntä (ei 3,5 millimetrin erillistä kuulokeliitäntää)
- 4 200 milliampeeritunnin akku
- Huawei SuperCharge -pikalataus jopa 40 watin teholla
- Langaton lataus jopa 15 watin teholla
- Pöly- ja vesitiivis (IP68)
- Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversio + EMUI 9
- Mitat 157,8 x 72,3 x 8,6 millimetriä
- Paino 189 grammaa
Mate 20:n erot Mate 20 Prosta
- 6,53 tuuman RGBW IPS LCD -näyttö HDR-tuella ja 2244×1080 pikselin 18,7:9-kuvasuhteella (vs. 6,39″ OLED, 3120×1440, 19,5:9)
- Pääkamera 12 megapikseliä (vs. 40 megapikseliä)
- Ultralaajakulmakamera 16 megapikseliä (vs. 20 megapikseliä)
- 2x-telekamera (vs. 3x)
- 4 gigatavua RAM-käyttömuistia (vs. 6 tai 8 gigatavua)
- 128 gigatavua tallennusmuistia (vs. myös 256 gigatavun malli)
- Hitaampi 4G LTE -verkkoyhteys
- 4 000 milliampeeritunnin akku (vs. 4200 mAh)
- Hitaampi 22,5 watin pikalataus (vs. 40 wattia)
- 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä (vs. ei erillistä kuulokeliitäntää)
- IP53-roiskevedenkestävä (vs. pöly- ja vesitiivis IP68)