Tutkimuksen mukaan aivojemme mekanismit muuttuvat kolmenkymmenen ikävuoden lähestyessä. Tällä on omat seurauksensa myös unen laadulle.
Nuorempana nukahdit melkein saman tien, mutta nykyisin joudut vääntelehtimään sängyssä tunnista toiseen ennen unen tuloa. Kuulostaako tutulta? Riittävien yöunien saaminen on tärkeää jokaisessa elämänvaiheessa, mutta valitettavasti unihäiriöiden on todettu lisääntyvän iän myötä.
U.C Berkeleyn yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa on nyt tultu siihen tulokseen, että tämä ilmiö johtuu aivojen mekanismeista, jotka muuttavat iän myötä muotoaan.
Tulevaisuudessa ongelmaan tulossa lääke?
Neuron-julkaisussa esitellyssä tutkimuksessa todetaan, että iän myötä aivojen on entistä vaikeampi havaita, milloin olet oikeasti väsynyt ja kaipaisit unta. Tämä nukahtamista vaikeuttava vaihe alkaa kahdenkymmenennen ikävuoden lopulla ja kestää viiteenkymmeneen ikävuoteen saakka.
Näinä vuosina syvässä unessa vietetty aika vähenee peräti puolella nuoruuden yöuniin verrattuna. Ei siis mikään ihme, jos tunnet itsesi väsyneeksi aamusta toiseen.
KOKEILE TÄTÄ VINKKIÄ: Heräiletkö keskellä yötä etkä saa unta? Toimi seuraavalla kerralla näin
– Se toimii vähän kuin heikko radioantenni. Signaali on olemassa, mutta antenni ei pysty poimimaan sitä, U.C Berkeleyn professori Matthew Walker toteaa.
Vaikka uutiset ovat meidän kannaltamme huonoja, tutkimuksen uskotaan voivan auttaa asiantuntijoita kehittelemään lääkkeitä ja muita keinoja, jolla tämä ongelma voitaisiin ratkaista.
Tätä ennen sinun tulee kuitenkin tyytyä luonnollisiin keinoihin unen saamiseksi.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
Lähde: Cosmopolitan