Hedelmät ja marjat sisältävät luontaisesti sokeria. Pitäisikö niiden syömistä varoa sen takia?
– Tämä ei ole mustavalkoinen asetelma. Hedelmissä ja marjoissa, joissa on sokereita, muun muassa fruktoosia, on tietysti paljon kaikkea muutakin: vitamiineja, kuituja, polyfenoleita, hivenaineita – kaikkia, jotka tekevät hyvää. Fruktoosia on niin vähän verrattuna kaikkiin näihin hyviin aineisiin, että se pieni määrä ei tee siitä huonoa, laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen kertoi Hyvää Elämää -ohjelmassa.
– Fruktoosin saanti pitää olla aika korkea, tyyliin 50–100 grammaa päivässä, että se alkaa tehdä ihmiselle haittaa. Sitä on vaikea saada esimerkiksi marjoista tai hedelmistä.
Käytännössä 50 grammaa fruktoosia saadakseen täytyisi syödä ainakin neljä–viisi banaania päivässä.
– Enemmänkin itse asiassa. Ja muita hedelmiä vielä enemmän, Laatikainen totesi.
Lue lisää hyvän elämän ympäriltä Avun verkkosivuilta.