Laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen kertoi Hyvää Elämää -ohjelmassa, ettei erikoissuoloissa ole terveysetuja. Tavallinen jodioitu suola on fiksumpi valinta.
– Yleensä näissä himalajansuoloissa, merisuoloissa, vuorisuoloissa on vähän tai ei lainkaan jodia. Se on niiden suurin puute, Reijo Laatikainen sanoi lähetyksessä.
Toisekseen Laatikainen kritisoi erikoissuolojen mainoslauseita.
– Niitä mainostetaan paljon niin, että niissä olisi rautaa, magnesiumia, kenties seleeniä ja niin edelleen, toisin sanoen hivenaineita. Totta, siellä on niitä – mutta ne ovat niin pieniä määriä, että kun oikein mikroskoopilla tutkitaan, niin voidaan kyllä sanoa niitä löytyvän, mutta ei niillä ole merkitystä sellaisena määränä kuin me suolaa voimme ja on järkevää syödä.
– Ne samat mineraalit ja hivenaineet saa tavallisesta ruoasta paljon, paljon fiksummin. Eli käytännössä erikoissuolot eivät ole terveellisempiä kuin tavallinen, jodioitu suola – itse asiassa päinvastoin. Ja ne nostavat yhtä paljon verenpainetta, Laatikainen huomauttaa.
Lue myös: Tämä on paras suola, jota voit kaupasta ostaa
Lue lisää hyvän elämän ympäriltä Avun verkkosivuilta.