Makumuistoja-ohjelmassa tehdään ruispuolukkapuuroa.
Makumuistoja-ruokaohelma vie Jenni Kokanderin ja Kari Lumikeron klassisen kouluruoan äärelle. Herkullinen ruispuolukkapuuro valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta.
LUE MYÖS: Tämä jälkiruoka sopii kaikille – poimi talteen helppo ja herkullinen resepti!
Kouluruokien aatelia – Ruispuolukkapuuro
¾ l puolukkasurvosta
2 l vettä
6 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
1 dl siirappia
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja pane voideltuun uunivuokaan tai kattilaan. Hauduta uunissa 100-150 asteessa 6-7 tuntia, jotta puuro karamellisoituu. Mitä miedompi lämpö ja pitempi keittoaika, sitä herkullisempi puuro.
Nauti kylmän maidon kanssa.