Makumuistoja-ruokaohjelmassa tehdään puuroa Inkoon perinteisellä reseptillä.
Makumuistoja-ohjelmassa Jenni Kokander ja Kari Lumikero matkustavat Inkooseen, jossa Martat valmistavat isolla kädellä perinteistä maakuntaruokaansa.
Nappaa resepti talteen!
Inkoon puuro (Inkoon kunnan virallinen resepti):
- 2 litraa jauhoista perunaa
- 1,5 litraa vettä
- ½ tl suolaa
- 4-6 dl karkeita ruisjauhoja
1. Kuori perunat ja leikkaa pienempiin osiin.
2. Keitä vesi kiehumispisteeseen, lisää perunat ja suola ja keitä pehmeiksi.
3. Kaada keitinvesi pois, mutta säästä se.
4. Survo perunat kattilassa ja laimenna keitinvedellä.
5. Keitä ja sekoita ruisjauhot keitokseen. Keitä matalalla lämmöllä 0,5-1 tunti. Sekoita silloin tällöin.
LUE MYÖS: Tee itse karjalanpiirakoita – poimi herkullinen resepti!
6. Tarjoile keitto juuri keitettynä voisilmällä ja maidolla. (Myös hillosilmä sopii Inkoon puuroon mainiosti.)
Puuron voi seuraavana päivänä leikata paloiksi ja paistaa voissa niin, että pinta rapeutuu. Syödessä lisätään päälle voinokare.
Puuron voi pakastaa, sulattaa ja syödä myöhemmin.