Makumuistoja-ruokaohjelmassa kokataan kesäkeittoa.
Makumuistoja-ohjelmassa Jenni Kokander ja Kari Lumikero matkustavat Hankoon ja valmistavat Katjan kanssa kesäisen keiton.
LUE MYÖS: Tee itse karjalanpiirakoita – poimi herkullinen resepti!
Katjan kesäinen keitto (Snålsoppa)
2 l vettä
1 l maitoa
3-4 pientä naurista
2 rkl voita
1 rkl jauhoja
2 rkl hienoksi leikattua persiljaa
¼ l pieniä porkkanoita
½-3/4 l herneitä
vähän kukkakaalia
12 pientä perunaa
1 rkl sokeria
1rkl suolaa
1 keltuainen
1 dl kermaa
Perkaa vihannekset, leikkaa nauriit pieniksi kuutioiksi ja porkkanat poikittain ohuiksi viipaleiksi.
Kiehauta vesi, pane herneet, nauriit ja porkkanat sekaan ja anna kiehua 15 minuuttia. Lisää sitten kukkakaali, perunat, sokeri ja ruokalusikallinen voita.
Sekoita jauhot maitoon ja kaada keiton sekaan hieman ennen kuin kasvikset ovat pehmenneet.
Anna keiton kiehahtaa, lisää persilja, suola ja ruokalusikallinen voita ja suurusta munalla ja kermalla.