Täydellinen käyttötapa marjoille – tätä on pakko kokeilla!
Kokeile vain kolme raaka-ainetta vaativan puolukkapöperön reseptiä!
Aura Liimataisen ja Tuula Teerikankaan koulun kotitaloustunneille kirjoitetussa Keitämme ja leivomme 2 -kirjassa esitellään suomalaisen klassikkoherkun resepti, johon on helppo hyödyntää kesän ja syksyn marjasatoa.
– Tämän ruoan monet nimitykset kuten tokero, pröysti ja tikkutollo viittaavat siihen, että ruoka on ollut erittäin suosittua, kirjassa todetaan.
VINKKI! Marjapöperö voidaan sekoittaa mistä tahansa marjoista. Aikoinaan puolukka oli Suomessa eniten säilötty marja, ja tästä syystä marjapöperö kantaa nimeä puolukkapöperö.
Puolukkapöperö
2 dl puolukoita tai 1 dl puolukkasurvosta
1/2 dl sokeria
3/4 dl ruisjauhoja
Survo puolukat kulhossa puukauhalla ja lisää sokeri.
Sekoita siihen ruisjauhot.
Anna pöperön maustua hetken ennen syömistä.
Lähde: Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas: Keitämme ja leivomme 2 (WSOY)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka