Kokeile vain kolme raaka-ainetta vaativan puolukkapöperön reseptiä!
Aura Liimataisen ja Tuula Teerikankaan koulun kotitaloustunneille kirjoitetussa Keitämme ja leivomme 2 -kirjassa esitellään suomalaisen klassikkoherkun resepti, johon on helppo hyödyntää kesän ja syksyn marjasatoa.
– Tämän ruoan monet nimitykset kuten tokero, pröysti ja tikkutollo viittaavat siihen, että ruoka on ollut erittäin suosittua, kirjassa todetaan.
VINKKI! Marjapöperö voidaan sekoittaa mistä tahansa marjoista. Aikoinaan puolukka oli Suomessa eniten säilötty marja, ja tästä syystä marjapöperö kantaa nimeä puolukkapöperö.
Puolukkapöperö
2 dl puolukoita tai 1 dl puolukkasurvosta
1/2 dl sokeria
3/4 dl ruisjauhoja
Survo puolukat kulhossa puukauhalla ja lisää sokeri.
Sekoita siihen ruisjauhot.
Anna pöperön maustua hetken ennen syömistä.
Lähde: Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas: Keitämme ja leivomme 2 (WSOY)
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.