Raparperipiirakka – helppo resepti valmiista piirakkapohjasta

raparperipiirakka
Myllyn Paras

Raparperipiirakka on klassikko, joka ei esittelyjä kaipaa. Tässä maailman helpoin resepti, jossa voit hyödyntää valmista piirakkapohjaa.

Ainekset

  • 1 pkt valmista piirakkataikinaa
  • 6-7 raparperin vartta
  • 200 g ranskankermaa TAI kermaviiliä
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia

Valmistusohje

Helppo rapaperipiirakka valmistuu näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Painele sulanut taikina pyöreään vuokaan. Kuori raparperit ja pilko ne pieniksi viipaleiksi. Sekoita muut aineet keskenään. 
  2. Levitä raparperit vuokaan ja kaada ranskankerma-muna-sokeriseos raparperien päälle. 
  3. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 25-30 min, kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.

Resepti: Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.