Iäkäs rouva torjui kavalan huijauksen – poliisi muistuttaa, miten outoihin "pankkipuheluihin" tulee suhtautua

Iäkäs keiteleläisrouva vältti kavalan huijausyrityksen eilen alkuillasta, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Naisen luokse oli poliisin mukaan saapunut nuori nainen, joka tarkemmin määrittelemättömällä verukkeella oli päässyt naisen asuntoon.

Naisen poistuttua asunnosta rouva sai puhelun. Soittaja esittäytyi soittavansa pankista ja kertoi, että rouvan pankkikortti oli ilmeisesti varastettu. Näin oli tosiaan käynyt, sillä vieras oli ilmeisesti ottanut kortin mukaansa.

Pankiksi esittäytyneen soittajan mukaan kortilla oli myös yritetty tehdä huomattavaa rahasiirtoa.

Poliisi muistuttaa: Pankki tai viranomainen ei koskaan kysy pankkitunnuksia

Puhelun aikana rouvalta pyydettiin pankkitunnuksia ja pankkikortin tunnuslukua. Onnekkaasti teko jäi kuitenkin yritykseksi, kun nainen ei antanut pyydettyjä tietoja.

Jos nainen olisi tiedot antanut, olisi hän voinut menettää huomattavankin summan rahaa. Soittaja näet ei ollut pankki, vaan ilmeisesti asunnossa vieraillut nainen tai tämän rikostoveri.

Poliisi kertoo tutkivansa tapausta maksuvälinepetoksen yrityksenä. Toistaiseksi teon tekijää ei ole tiedossa, eikä vastaavista huijauksista ole alueella tullut ilmoituksia.

Poliisi muistuttaa, ettei pankki tai poliisi koskaan kysy puhelimitse pankkitunnuksia tai pankkikortin tunnuslukua. Tällaisen puhelun taustalla onkin yleensä huijari, joka yrittää hyötyä luotettavana tahona esiintymisestä.

Lue myös:

    Uusimmat