Jari-Matti Latvalan sanat herkistivät – tässä suomalaispomo onnistui: "Ilman niitä asioita en olisi täällä"

Takamoto Katsuta nousi Toyota-sankariksi sunnuntaina – reaktio maalissa kertoi helpotuksesta 0:49
Takamoto Katsuta nousi Toyota-sankariksi sunnuntaina – reaktio maalissa kertoi helpotuksesta.

Toyotan rallitiimi ja Jari-Matti Latvala pysyivät Takamoto Katsutan tukena, kun japanilaisella oli hankalaa.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Japanin MM-ralli 21.–24.11.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Katsuta epäonnistui loppukesästä kahdessa perättäisessä MM-rallissa, Suomessa ja Kreikassa. Japanilaisen kausi oli ollut muutenkin vaikea, joten Toyota päätti pistää Katsutan sivuun syyskuun lopussa ajetusta Chilen MM-rallista.

Katsuta palasi Toyotan Rally1-auton rattiin viime viikolla ajetussa Keski-Euroopan MM-rallissa, jossa hän oli loistavassa iskussa. Hän sijoittui kisasta lopulta neljänneksi ja keräsi Toyotalle tärkeitä pisteitä valmistajien mestaruustaistoon.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala ei voinut kuin suitsuttaa Katsutan suoritusta.

– Hän teki loistavaa työtä. Annoin hänelle paljon kunnioitusta, sillä hän pystyi ajamaan niinkin kovaa vauhtia, vaikka oli ollut sivussa ja tuli nyt takaisin. Minusta uskomattominta oli se, että hän otti alussa varovaisemmin, mutta kasvatti sitten jatkuvasti vauhtiaan, Latvala kehui MTV Urheilulle, kun Katsuta seisoi hänen vieressään.

– Kun oli vaikeampaa, otit varovaisemmin, ja sitten se lähti menemään paremmin. Sait lisää luottamusta ja sitten askel askeleelta nostit vauhtia. Juuri niin pitikin tehdä.

Katsutan suoritus Keski-Euroopan MM-rallin "supersunnuntaina" oli suorastaan huikea. Japanilainen oli koko päivän ykkönen ja sai myös täydet pisteet kisan päättäneeltä Power Stagelta.

Katsutan tuomat pisteet saattavat olla vielä äärimmäisen tärkeitä Toyotalle – etenkin kun Sébastien Ogier keskeytti Keski-Euroopan rallin päätöspäivänä ulosajoon.

– Aivan superhyvä sunnuntai! Sanoinkin hänelle, että se oli japanilaista voimaa, Latvala hihkui.

Juttu jatkuu videon alla. 

Jari-Matti Latvalalta pientä kritiikkiä Toyotan mestareille – Rovanperä ei aja Japanissa 3:49
Jari-Matti Latvalalta pientä kritiikkiä Toyotan mestareille – Kalle Rovanperä ei aja Japanissa.

Katsuta herkistyi silminnähden, kun hän kuuli sanat Latvalan suusta.

– Jari-Matti on tukenut minua paljon näiden kahden kuukauden aikana – ja toki myös aiemminkin. Mutta näiden kahden kuukauden aikana, kun minulla on ollut todella vaikeaa, olemme puhuneet puhelimessa ja hän on antanut minulle paljon vinkkejä ja ideoita ja yrittänyt tukea minua, Katsuta kertasi.

– Ilman niitä asioita en olisi täällä. En arvosta pelkästään näitä sanoja, jotka hän sanoi rallin jälkeen, vaan myös kaikkea sitä, mitä hän sanoi minulle aiemmin, kun tilanteeni oli huono. Se auttoi minua paljon. Joten iso kiitos sinulle, Katsuta lausui Latvalalle.

Lue myös:

    Uusimmat