Kommentti: Jokerit-pomot sanoivat toista – Risto Dufvan yllätyspesti paljasti kortit

Risto Dufvan valmennusura pakettiin – valoitti myös tulevaisuuden suunnitelmia 6:24
Näin Risto Dufva kommentoi uransa jatkoa keväällä, kun Sportin kausi päättyi KalPan käsittelyssä.

Risto Dufvan päävalmentajakseen Mestis-kauden avauksessa kärsityn tappion jälkeen palkannut Helsingin Jokerit on tosissaan SM-liiganousuhaaveidensa kanssa, kirjoittaa MTV Urheilun Riku Hellanto.

Jokerit jysäytti varhain maanantaiaamuna mehevän uutispommin, kun se ilmoitti palkanneensa konkariluotsi Risto Dufvan uudeksi päävalmentajakseen vain yhden pelatun Mestis-ottelun jälkeen.

61-vuotias Dufva korvaa tehtävässä Tero Määtän, joka on toiminut Jokereiden päävalmentajana seuran palattua Suomen sarjoihin kaudeksi 2023-24. Määttä hyppäsi edustusjoukkueen päävalmentajaksi Jokereiden U20-joukkueesta.

Määtän alaisuudessa Jokereiden peliesitykset olivat ailahtelevaisia ja joukkueen pelistä puuttui punainen lanka. Tulokasvalmentajaa pidettiin kiekkopiireissä pestiinsä kokemattomana, ja häneen kohdistui viime kauden aikana paikoin kovaakin kritiikkiä. 

Viime keväänä Jokereiden kausi päättyi tylysti jo puolivälierissä Hermeksen käsittelyssä. Vastaavanlaiseen pudotuspelipettymykseen Jokereilla ei ole tällä kaudella varaa. Ja kun uusi kausikin käynnistyi 3–5-tappiolla, ei Jokerit halunnut hukata aikaa.

Jokerit on avoimesti kertonut tavoittelevansa tällä kaudella nousua SM-liigaan Mestis-mestaruuden ja nousukarsintojen kautta. Seuran puheenjohtaja Mikko Saarni ja omistajiin kuuluva Ossi Väänänen ovat kuitenkin useampaan otteeseen painottaneet puheissaan, ettei nousua tavoitella hinnalla millä hyvänsä.

Dufvan palkkaus on kuitenkin jykevä osoitus siitä, että Jokereille ei kelpaa tällä kaudella mikään muu kuin nousu SM-liigaan. Sen eteen Jokerit on myös valmis panostamaan. Ja jos Jokerit pitäytyy yhä linjauksessaan, kielii Dufvan palkkaus siitä, että Jokereiden taloustilanne on vakaalla pohjalla.

Dufvan palkkaus paljastaa myös sen, ettei Jokerit itsekään uskonut enää siihen, että Määttä olisi kykeneväinen viemään Jokerit takaisin SM-liigaan – ainakaan päävalmentajana.

Jokerit teki kesällä jättimäisen pelaajahankinnan, kun seuralegenda Valtteri Filppula saapui vahvistamaan Jokereita – ja vielä palkatta. Tämäkin on osoitus siitä, että tällä kaudella Jokerit on tosissaan liikkeellä. Jokerit haluaa nousta nyt, eikä myöhemmin.

Filppula on menestyksekkään pelaajauransa aikana tottunut voittamaan. On luonnollista, että Jokerit haluaa ykköstähtensä tueksi penkin taakse uskottavan valmentajan, joka pystyy luomaan joukkueelle selkeän pelitavan ja ulosmittaamaan joukkueen potentiaalin tähänastista paremmin.

Filppula on tunnetusti tunnollinen joukkuepelaaja, joka ei ikimaailmassa hyppisi valmennuksen silmille tai kyseenalaistaisi julkisesti valmentajaansa. Mutta voisi kuvitella, että kaiken kokenut Dufva osaa myydä pelilliset ajatuksensa Filppulalle ja koko joukkueelle kokematonta Määttää paremmin.

Yksi asia on kuitenkin ilmiselvää. Jokerit uskoo, että Risto Dufvan johdolla narri saa keväällä makeimmat naurut.

Lue myös:

    Uusimmat