Näin Valtteri Filppula reagoi Risto Dufvan sisääntuloon – iso uutinen tuli puskista Jokerit-leiriin

Jokereihin hyppäävä Risto Dufva kertoo, mikä sai hänet palaamaan valmentajaksi 1:02
Jokereihin hyppäävä Risto Dufva kertoo, mikä sai hänet palaamaan valmentajaksi

Alkuviikon puhuttavin kiekkouutinen Risto Dufvan siirtymisestä Mestiksessä pelaavan Helsingin Jokerien päävalmentajaksi tuli myös kapteeni Valtteri Filppulalle maanantaiaamuna uutena tietona. Valmennusuransa jo kertaalleen paketoineen Dufvan palkkaaminen tuo MTV Urheilun asiantuntijan Karri Kiven mukaan Jokereiden pukukoppiin itseluottamusta.   

Niin Dufva kuin tällä kertaa Filppulakin tekevät ensiesiintymisensä narrien väreissä Jokereiden illan kotiavauksessa TuToa vastaan Helsingin Jäähallissa.

– Kyllä, varmaan kaikille muillekin (tuli yllätyksenä), kun aamulla puhuttiin, Filppula kommentoi uutista maanantaina MTV Urheilulle.

– Ei siinä mitään, tietenkin hyvä koutsi, paljon kokemusta. Varmaan iso apu joukkueelle.

Ensimmäisiä isoja viestejä ja linjauksia joukkueen uudesta suunnasta vielä odotellaan. Filppula muistuttaa uuden luotsin tarvitsevan hetken aikaa silmäyksen luomiseen, miltä tilanne näyttää, eikä näe ongelmaa kauden alussa yhden ottelun päävalmentajana toimineen Tero Määtän siirtymisessä apuvalmentajaksi.

– Se on hyvä juttu. Tuttu valmentaja, joka tässä on ollut, jää mukaan ja haluaa olla osa joukkuetta ja auttaa samalla lailla kuin uusi valmentajakin. Se on hieno asia, ei kuitenkaan tule liikaa muutosta ja tutut kasvot jäivät.

– Dufva on minua pariinkin otteeseen valmentanut maajoukkuetasolla. Tietenkin ne turnaukset ovat aina lyhyempiä. Ei ole seurajoukkueessa vielä ollut. Mutta muuten on tuttu ja hyviä muistoja niiltä ajoilta.

Jääkiekossa aikataulut ja ajankohdat ovat välillä yllättäviä, muistuttaa Karri Kivi.

– Kova, yllättävä veto. Toisaalta taas ei niin yllättävä. Jokereilla on todellakin halu tulla esille. 

– Se antaa Jokereiden koppiin hemmetisti itseluottamusta. Toinen puoli on se, että jos Jokerit sinne karsintaan selviää, niin vastustaja kyllä tietää, että siinä on tosi kokenut äijä kevään karkeloihin. Se on Jokereille kyllä jackpot.

Jokerit kärsi Määtän alaisuudessa kauden avausottelussa lauantaina Kiekko-Vantaata vastaan 3–5-vierastappion.

Lue myös:

    Uusimmat