Jussi Halla-aho MTV:lle: "Vandalismi ilmastoasioiden varjolla tuntuu nauttivan hiljaista hyväksyntää"

Pitäisin hyvänä, että töhryjen tekijät siivoaisivat itse omat sotkunsa, sanoo eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho (ps.).

Eduskunnan pylväitä töhrittiin tänään punaisella maalilla. Poliisi otti kiinni kymmenen henkilöä.

Puhemies Halla-aho pitää tapausta ikävänä.

– Tällainen tietynlainen vandalismi ja yhteiskunnan terrorisoiminen ilmastoasioiden varjolla tuntuu nauttivan jonkinlaista hiljaista hyväksyntää esimerkiksi median taholta, Halla-aho sanoo MTV Uutisille.

– Seuraamukset ovat olleet aika pieniä, jos nyt ajatellaan vaikkapa Elokapinan tempauksia, joilla häiritään ihmisten elämää ja liikennettä.

Puhemies Halla-ahosta olisi järkevää, että töhryjen tekijät joutuisivat itse siivoustöihin.

– Itse pitäisin hyvänä, että tällaiset töhryjen tekijät ja sotkijat joutuisivat itse siivoamaan omat sotkunsa, mutta se on tietysti asia, joka ei ole eduskunnan käsissä.

"Hyökkäys demokratiaa vastaan"

Töhryiskun takana on tiedettävästi ruotsalainen ympäristöjärjestö, joka kritisoi Ruotsissa turvetuotantoa harjoittavaa suomalaista valtionyhtiö Neovaa.

Tapauksesta tullaan Halla-ahon mukaan keskustelemaan eduskunnan toimielimissä.

Eduskunnan portailla on tähän asti saanut kulkea hyvin vapaasti. Mielenosoitukset ovat portailla tavallinen näky.

– Kynnys lähteä jollain tavoin rajoittamaan ihmisten oikeutta kulkea eduskunnan portailla on varmasti aika korkea, enkä itsekään siihen kepeästi lähtisi, Halla-aho toteaa.

Tapausta voi Halla-ahon mielestä pitää hyökkäyksenä kansanvaltaa vastaan.

– Jos teidän edustamienne medioiden toimitiloja vastaan hyökättäisiin tällä tavalla, te varmaan tulkitsisitte sen hyökkäykseksi vapaata mediaa vastaan. Eduskunta on suomalaisen demokratian ja kansanvallan ydin ja kaikkein pyhin, ja kyllä minun mielestäni on perusteltua katsoa, että tämä on hyökkäys demokratiaa vastaan, Halla-aho kommentoi toimittajajoukolle eduskunnassa.

Lue myös:

    Uusimmat