Justus Annusen osakkeet nousseet äkisti – Juuse Saros loisti helpottavassa voitossa

Kaapo Kakolla kolmen pisteen ilta – näin kiekko painuu Montreal-maaliin 0:33
Kaapo Kakolla kolmen pisteen ilta – näin kiekko painuu Montreal-maaliin (Video: NHL.com)

Korkein odotuksin jääkiekon NHL-kauteen lähtenyt Nashville Predators ja joukkueen ykkösmaalivahti Juuse Saros saivat helpotusta syksyynsä, kun kantrikaupungin ylpeys avasi pistetilinsä runkosarjan viimeisenä joukkueena.

Kesällä kahdeksan vuoden ja lähes 62 miljoonan dollarin jatkosopimuksen tehnyt Saros pelasi NHL-uransa 24. nollapelin Nashvillen kaataessa kotikentällään Boston Bruinsin 4–0. Torjuntoja suomalaisvahdille kertyi 33.

Nashvillestä maalailtiin syksyllä jopa kauden yllättäjää, sillä joukkue hankki kesällä riveihinsä muun muassa kokeneet ja Stanley Cupiakin nostelleet hyökkääjät Steven Stamkosin ja Jonathan Marchessault'n. Viiden ottelun tappioputki vei joukkueen kuitenkin heti merkittävälle takamatkalle.

– Kun käy tällaisen (tappioputken) läpi, on voittoa hieman juhlittava. Ansaitsimme tämän. Joukkue puristaa hieman mailojaan ja tuntee hieman painetta, ja tämäkin ottelu olisi voinut kääntyä kummin päin tahansa. He kuitenkin pysyivät positiivisina, rohkaisivat ja auttoivat toisiaan, Nashvillen päävalmentaja Andrew Brunette kiitteli NHL:n verkkosivuilla.

Nashvillen ykkösketjussa maalinteosta vastasivat kokeneet Ryan O'Reilly ja Gustav Nyquist. Vain yhden NHL-ottelun tällä kaudella pelannut Juuso Pärssinen oli kokoonpanosta sivussa.

– Olemme kaivaneet itsellemme pienen kuopan heti kauden alussa. Tästä on vain jatkettava, Nyquist myönsi.

Suomalaismaalivahdit loistivat peräti 16 ottelun jättikierroksella, sillä myös Buffalon Ukko-Pekka Luukkonen, Vancouverin Kevin Lankinen ja Coloradon Justus Annunen torjuivat joukkueilleen voitot. New York Rangersin Kaapo Kakko vietti NHL-uransa ensimmäistä kolmen tehopisteen iltaa (1+2) joukkueen murskatessa Montrealin 7–2.

Kiviranta maalivireessä

Colorado-vahti Annunen, 24, on tarttumassa kaksin käsin kiinni joukkueensa ykkösmaalivahdin paikkaan. Kempeleläisvahti torjui Coloradolle jo toisen peräkkäisen ottelun ja voiton, kun joukkue kaatoi Seattle Krakenin vierasjäällä 3–2.

Nuoren suomalaisvahdin otteet ovat olleet alkukaudella selvästi vakuuttavampia kuin venäläisvahti Aleksandr Georgijevin. Neljän tappiopelin jälkeen Colorado on nyt kolmen ottelun voittoputkessa.

– Tämä on ensimmäinen NHL-kauteni, jonka aloitan joukkueen kanssa, joten kesäkin oli minulle hieman erilainen. Pelasin joitakin pelejä (NHL:ssä) viime vuonna, ja niistä sain itseluottamusta, Annunen kuvaili NHL:n verkkosivuilla.

Coloradon nelosketjun suomalaishyökkääjä Joel Kiviranta onnistui maalinteossa jo toisessa peräkkäisessä ottelussa – tällä kertaa peräti kahdesti. Avalanchen toisen osuman Kiviranta ohjasi taitavasti maaliin Cale Makarin esityöstä.

Kivirannan kanssa Coloradon nelosketjussa pelaa NHL:n historiantekijä Ivan Ivan. Tshekkihyökkääjästä tuli tällä kaudella liigan ensimmäinen pelaaja, jolla on sama nimi sekä etu- että sukunimenä.

Lue myös:

    Uusimmat