Kampanjapäällikkö: Biden pysyy ehdottomasti mukana presidentinvaalikisassa

NBC News: Bidenin perheenjäsenet ovat keskustelleet mahdollisesta vetäytymisestä kampanjasta.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden pysyy ehdottomasti mukana presidentinvaalikisassa, sanoi Bidenin kampanjapäällikkö Jen O'Malley Dillon uutiskanava MSNBC:n Morning Joe -ohjelmassa perjantaina.

O'Malley Dillon sanoi Bidenin olevan sitoutuneempi kuin koskaan voittamaan Donald Trumpin, joka nimettiin virallisesti republikaanien presidenttiehdokkaaksi tällä viikolla.

Puheet siitä, että Bidenin tulisi luopua ehdokkuudestaan presidentinvaaleissa, ovat voimistuneet kesäkuun lopussa nähdyn epäonnistuneen tv-väittelyn jälkeen.

Ristiriitaisia tietoja liikkeellä

Bidenin tilanteesta liikkuu ristiriitaisia tietoja. Esimerkiksi NBC News uutisoi perjantaina, että Bidenin perheenjäsenet olisivat keskustelleet siitä, millainen Bidenin presidentinvaalikampanjan lopetus mahdollisesti olisi.

NBC News perustaa tietonsa kahteen lähteeseen, jotka ovat sen mukaan perehtyneet perheen keskusteluihin.

Bidenin perheenjäsenten kerrotaan keskustelleen erityisesti siitä, miten Biden voisi lopettaa uudelleenvalintakampanjansa omassa aikataulussaan ja huolellisesti valmistellulla suunnitelmalla.

Olennaista olisi varmistaa, että demokraattiselle puolueelle jää varteenotettava mahdollisuus haastaa Trump ja republikaanit marraskuun vaaleissa.

Tärkeitä keskustelunaiheita ovat olleet asiaan perehtyneiden mukaan myös kampanjan vaikutus Bidenin terveyteen, hänen perheeseensä ja maan vakauteen.

NBC:n mukaan Valkoisen talon tiedottaja Andrew Bates kiistää, että perheessä keskusteltaisiin Bidenin vetäytymisestä.

Lue myös:

    Uusimmat