Kasperi Kapanen teki esityön jatkoajan ratkaisuun – Juuse Saros torjui nollan ja venytti voittoputkea

Kasperi Kapanen oli mukana St. Louis Bluesin jatkoaikamaalissa, kun joukkue kukisti tiukan taiston päätteeksi Minnesota Wildin maalein 5–4 lauantai-illan NHL-kierroksella.

Kapasen viimeisten ottelujen nollatehot päättyivät siis lauantai-iltaan. Voittomaalin viimeisteli Brandon Saad, joka kirjautti ottelussa itselleen lisäksi syöttöpisteen.

– Näin (Kapasen) tulevan vauhdilla oikeaa laitaa ja annoin hänelle kiekon. Hän pelasi hienosti ja kiekko löysi tiensä maaliin, Saad kommentoi ottelun päätyttyä NHL:n verkkosivuilla.

St. Louisin illan tehomies oli Jordan Kyrou, jolla oli sihti täydellisen kohdillaan miehen viimeistellessä hattutempun. Kyrou teki maalit toisessa ja kolmannessa erässä.

Saros venyi nollaan

Nashville Predatorsin nollapelin takaajana oli puolestaan suomalaisvahti Juuse Saros, joka torjui maalillaan 22 kertaa. Nashville voitti Detroit Red Wingsin äärimmäisen tiukassa ottelussa maalein 1–0. Nashvillen kakkosvahti Kevin Lankinen oli huilivuorossa.

Saros on torjunut joukkueelleen putkeen neljä voittoa. Kaikkiaan Nashville on voittanut viisi ottelua peräkkäin, kun myös Lankinen on ollut huippuvireessä. Suomalaismaalivahdit ovat vauhdittaneet joukkueensa pisteille jo 17 ottelussa peräkkäin.

Red Wingsin maalivahti Alex Lyon torjui 32 laukauksesta 31. Nashvillen ja samalla ottelun ainokaisen maalin viimeisteli Filip Forsberg.

Nashville on kiinni länsilohkon pudotuspelipaikassa ja kohtaa tiistaina sarjassa perässään olevan Vegas Golden Knightsin. Voitolla Nashville vahvistaisi otettaan pudotuspelipaikasta.

– On hauskaa olla mukana tällaisessa. Pudotuspelipaikan jahtaaminen lähtee siitä, että pitää vain keskittymisen samanlaisena joka päivä eikä ohipeleihin ole varaa, Saros paalutti NHL:n verkkosivuilla.

Viime aikojen pelivire on viemässä Nashvilleä pudotuspeleihin.

– On ollut hienoa aikaa. Tuntuu siltä, että jotain spesiaalia on tekeillä.

Saros kiitteli joukkuetoveriensa työilmettä. Nashvillen pelaajat blokkasivat kaikkiaan 13 laukausta.

– He tekivät jälleen isoja blokkeja. Jäähyjen tappaminen on ollut myös suuressa roolissa, ja sekin on toiminut todella hyvin. Olemme kaikki samalla sivulla pelissämme ja todella sitoutuneita. Pelaamme omalla tavallamme.

Florida taipui, Luostarinen onnistui

Florida Panthers taipui NY Rangersille voittolaukauskilpailussa lopulta lukemin 3–4.

Tasaisen ottelun suomalaistähti oli Floridan Eetu Luostarinen, joka teki joukkueensa 2–0-osuman toisen erän alussa. Luostarinen onnistui ennen illan ottelua viimeksi tehoilussa 9. maaliskuuta, kun hän kilautti tililleen yhden syöttöpisteen Calgary Flamesia vastaan.

Voittolaukauksissa suomalaisista valokeilaan pääsi Anton Lundell, joka kuitenkin epäonnistui maalinteossa. Voiton Rangersille viimeisteli Artemi Panarin.

Alaraajavammasta kärsivä Aleksander Barkov ei pelannut ottelussa.

Suomalaismaalivahdeista Saroksen lisäksi loisti Joonas Korpisalo. Hän venyi kiekon tielle 18 kertaa, kun Ottawa Senators kukisti New Jersey Devilsin 5–2 ja palasi voittokantaan kolmen peräkkäisen tappion jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat