Kesän suurkonsertit toivat Helsinkiin jättimäisen summan

Helsingin kaupungin mukaan konserttivieraat olivat tapahtumiin poikkeuksellisen tyytyväisiä.

Olympiastadionilla kesä-heinäkuussa järjestetyt seitsemän stadionkonserttia toivat Helsinkiin merkittävää taloudellista hyötyä, kun tapahtumakävijät käyttivät vierailujensa aikana yhteensä 114 miljoonaa euroa, kertoo Helsingin kaupunki tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan suurimpia vetonauloja olivat Olympiastadionilla heinäkuun lopussa esiintynyt brittiyhtye Coldplay ja kesäkuun alussa esiintynyt yhdysvaltalaisyhtye Metallica. Tiedotteessa kerrotaan, että Coldplayn neljä konserttia toivat Helsinkiin noin 63 miljoonaa euroa ja Metallican kaksi konserttia noin 36 miljoonaa euroa.  

Metallican ja Coldplayn lisäksi Olympiastadionilla rokkasi kesällä myös Bruce Springsteen and The E Street Band. Helsingin kaupungin mukaan konserttivieraat olivat tapahtumiin poikkeuksellisen tyytyväisiä.

– Iloitsemme näiden konserttien elävöittävästä ja iloa tuottavasta vaikutuksesta. Tapahtumakävijät kuvailivat Helsinkiä toimivana, turvallisena ja elävänä tapahtumakaupunkina. Tämä on meille erittäin hyvä signaali, kun kehitämme tapahtumallisuutta, Helsingin kaupungin brändi ja tapahtumat -yksikön päällikkö Sanna Forsström sanoo Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Tiedotteessa kerrotaan, että tapahtumakävijöiden käyttämästä 114 miljoonasta eurosta valtaosa, noin 100 miljoonaa euroa, tuli Helsingin ulkopuolelta saapuneiden kävijöiden kulutuksesta. Tiedotteen mukaan noin 53 miljoonaa euroa käytettiin Olympiastadionin ulkopuolella Helsingin alueen palveluihin ja ostoksiin.

Tiedot käyvät ilmi Sponsor Insightin toteuttamasta tuoreesta kävijätutkimuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat