Kristiina Mäkelä avautuu tylystä kohtelustaan: "Ei dopingille"

– Ei dopingille, kyllä reilulle pelille, avautuu Kristiina Mäkelä kärkkäästi sosiaalisessa mediassa.

Mäkelä tippui olympialaisten kolmiloikasta ensimmäisenä urheilijana rankingin perusteella. Kuitenkin rankingin sulkeutumisen jälkeen kisoihin paikan lunastanut Romanian Florentina Costina Iusco sai kahden vuoden kilpailukiellon dopingrikkeen takia, ja häntä ei luonnollisesti nähdä olympiakisoissa.

Romanialaisen poisjäännistä huolimatta kolmiloikan kilpailijamäärää ei täydennetty. Se ei miellyttänyt rankingissa seuraavana olevaa Mäkelää, joka antoi palaa Instagramissa.

– Minun olisi pitänyt olla mukana Pariisin olympiajoukkueessa, Mäkelä aloittaa kirjoituksensa.

– Olin ensimmäinen, joka tippui pois rankingin perusteella, mutta nyt tilanne on muuttunut. Yksi urheilija on saanut kilpailukiellon vuoden vanhasta rikkeestä, joten naisten kolmiloikassa on yksi paikka vapaana.

Mäkelä on julkaisunsa mukaan ollut yhteydessä päättäviin tahoihin, mutta ilman toivottua tulosta.

– Minulle on sanottu, että ei ole mitään tehtävissä.  Kansainvälinen olympiakomitea ei halua antaa minun osallistua, vaikka aikaa olisi tarpeeksi korjata tilanne. Mielestäni nimeni lisääminen listaan, lennon varaaminen ja akkreditoinnin tekeminen ei olisi niin vaikeaa. Minusta vaikuttaa siltä, että ei vain ole halua, Mäkelä kirjoittaa turhautuneena.

Mäkelä on kysynyt syitä nuivaan suhtautumiseen.

– Tällaisen tilanteen varalle ei ole systeemiä. Urheilijoiden kiintiö on täynnä, vastaukset ovat kuuluneet Mäkelän mukaan.

Mäkelä haluaa asiaan muutoksen tulevaisuudessa.

– Organisaatio on valmis tekemään muutoksia mitalisteihin, kun näitä asioita tapahtuu, mutta ei ole valmis korjaamaan vääryyksiä. Ei ole enää kyse pelkästään minusta. On kyse reilusta pelistä, enkä halua, että ketään muuta kohdellaan näin epäoikeudenmukaisesti, Mäkelä linjaa.

Mäkelä on hypännyt tällä kaudella kolmiloikassa kauden parhaakseen 13,99. Kesäkuun Rooman EM-kilpailuissa hän jäi karsintaan tuloksella 13,76.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat